Головні події Харківської області на ранок 11 грудня

11.12.2022 09:58 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 11 грудня 2022 року.

За інформацією Генштабу, ворог продовжує обстрілювати Харківську область з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, передає «Слобідський край».

Обстріли окупантів протягом доби зафіксували в Куп'янському, Чугуївському, Ізюмському, Харківському районах області. Зокрема, обстрілам піддалися: Западне, Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове, Стрілеча, Зелене, Стариця, Огірцеве, Варварівка, Черняків, Чугунівка, Дворічна і Рідкодуб. 

Унаслідок обстрілів у с. Підлиман, що в Ізюмському районі, отримав травми 60-річний чоловік. Постраждалий госпіталізований у важкому стані до медичної установи. 

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 14 пожеж, 1 з яких спричинена ворожими обстрілами. Вона виникла на території Куп’янського району в результаті ворожого обстрілу. Там на території приватного домоволодіння горіли гараж та легковий автомобіль. Площа горіння складала 20 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

 З причини, не пов’язаної з військовими діями, 11 грудня о 05:10 сталася пожежа в селі Лісне. Там горів  одноповерховий житловий  будинок барачного типу. На момент прибуття рятувальників площа пожежі склала 400 кв. м.  Вогонь локалізували. За інформацією сусідів, на місці пожежі можливе знаходження людини, рятувальники проводять пошуки. Причина виникнення пожежі встановлюються. 

В області триває гуманітарне розмінування, піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби знешкодили 312 вибухонебезпечних предметів.
 
 Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 15 тонн питної води.

Нагадаємо, в Харківській області діють як аварійні, так і віялові відключення світла. Компанія «Харківобленерго» опублікувала графік погодинних відключень світла.

Також у місті Вовчанськ уперше після визволення запрацювали банкомати ПриватБанку. Зняти готівку можна у двох банкоматах.

Також у селищі Борова викрили ворожих поплічників, які працювали в «народній поліції» .

 

Автор: Інна Можейко