Головні події Харківської області на ранок 12 квітня

12.04.2023 08:57 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Харківська область станом на ранок 12 квітня. Зокрема, якими стали головні події регіону за добу.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, але без явного формування наступальних угруповань. 
  • Протягом дня обстрілів зазнали: Ветеринарне, Глибоке, Гатище, Вовчанськ, Зибине, Волохівка, Охрімівка, Черняків, Комісарове, Бударки та Довжанка.
  • На Куп’янському напрямку – Колодязне, Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Рідкодуб, Новомлинськ, Дворічна, Кіндрашівка, Піщане та Берестове.
  • Рятувальники здійснили 53 оперативні виїзди, серед них: 36 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена обстрілом, 10 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, а також 7 були інші виїзди.
  • Близько 13:00 у результаті обстрілу Ізюмського району поблизу села Шебелинка зайнялася трава на площі 10 га. Як зазначили в ХОВА, це сталося через падіння російського БПЛА.
  • Унаслідок обстрілів міста Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено щонайменше 4 житлові будинки та дорожнє полотно.
  • 62-річна жінка отримала поранення через обстріл з РСЗВ села Кіндрашівка Куп'янського району.
  • 30 пожеж у природних екосистемах сталося за добу через необережність при поводженні з вогнем чи навмисне випалювання сухостою. Унаслідок цього вигоріло понад 44 га сухої рослинності.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 161 вибухонебезпечний предмет.
  • Близько 14:10 у Куп'янському районі транспортний засіб підірвався на невідомому вибухонебезпечному предметі. Подія сталася під час проведення весняно-польових робіт поблизу сіл Сподобівка та Кравцівка Шевченківської громади. В результаті наїзду трактора на ВНП 32-річний тракторист отримав контузію. Наразі постраждалий перебуває у лікувальному закладі.
  • О 18:47 у селі Рубіжне Чугуївського району на території приватного домоволодіння стався вибух вибухонебезпечного предмета. На подвір’ї власного будинку чоловік 1975 року народження наступив на міну «Пелюстка». Через це він отримав осколкові поранення різного ступеня тяжкості та був доставлений до міської лікарні. Остаточні обставини надзвичайної події наразі з’ясовуються.

Нагадаємо, наразі в Куп’янському районі триває евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками. Також обов’язкова евакуація проходить у Вільхуватській громаді.

А також, чи безпечно відвідувати кладовища у «мирних» громадах Харківщини: що розповіли у ДСНС.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко