Головні події Харківської області на ранок 15 березня

15.03.2023 08:45 Новини

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 15 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін. У прикордонних районах брянської та курської областей ворог продовжує роботи з інженерного обладнання позицій.
    Обстрілів же зазнали 15 населених пунктів, серед них: Гур’їв Козачок, Козача Лопань, Гранів, Глибоке, Красне та Бологівка.
  • На Куп’янському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах для недопущення перекидання наших підрозділів на інші напрямки. Під артилерійським вогнем опинилися Дворічна, Гряниківка, Масютівка та Крохмальне.
  • Фахівці ДСНС здійснили 31 оперативний виїзд, серед них: 17 – на ліквідацію пожеж, 2 з яких виникли внаслідок обстрілу, 3 – для перевірки місць влучання снарядів, а також 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт.
  • Об 11:08 у результаті обстрілу сталося займання в місті Вовчанськ. На місці події горів магазин на площі 200 кв. м. Уже об 11:20 пожежникам удалося локалізувати розповсюдження вогню, однак через сильні повторні обстріли вогнеборці змушені були повернутися до місця дислокації.
  • Трохи раніше, о 09:40, у місті спалахнула ще одна пожежа унаслідок бойових дій, проте через безперервні обстріли пожежно-рятувальні підрозділи не викликались. Цього разу горів легковий автомобіль Volkswagen Golf, розташований на проїзній частині. Його 47-річний водій отримав чисельні поранення та був госпіталізований до лікувального закладу.
  • До того ж у Вовчанську зафіксовано численні пошкодження адміністративної будівлі, двох підприємств та закладу МОЗ.
  • У селі Зибине Чугуївського району снаряд потрапив на приватне подвір’я. Через це разом із худобою була знищена господарча споруда.
  • Одне із загорянь, не пов’язане з веденням військових дій, сталося у Харкові. Близько 00:34 за адресою: вул. Героїв Праці, 12а, на 5-му поверсі житлової 9-поверхівки зайнялися домашні речі. Пожежа охопила 4 кв. м. Під час ліквідації вогню рятувальники виявили тіла двох загиблих: 87-річної жінки та її 57-річного сина. Обидва задихнулись чадним газом. Наразі причина виникнення пожежі встановлюється.
    Пожежа в місті Харків, 14 березня
    Наслідки пожежі в місті Харків, 14 березня
  • 14 березня піротехніки обстежили близько 0,93 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області, а також 3,4 км ліній електропередач. До того ж сапери знешкодили 142 одиниці мін, вибухівок та боєприпасів. Загалом, починаючи з 8 вересня 2022 року, було знищено понад 52 тисячі ВНП.
  • Мешканцям селища Коротич Харківського району доставили 3,5 тонни питної води.

Нагадаємо, нещодавно в місті Ізюм відкрили відділ міграційної служби: графік роботи. Також відновив роботу відділ ГУ ДМС у Краснограді.  

Раніше ми писали, куди можуть звернутися жителі Харківської області для відновлення або отримання нових документів. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко