Головні події Харківської області на ранок 20 березня

20.03.2023 08:57 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 20 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність на території республіки білорусь, але без явного формування наступальних угруповань. Зокрема, на полігонах республіки триває підготовка підрозділів територіальних військ збройних сил російської федерації.
  • Протягом доби обстрілів зазнали: Стрілеча, Червона Зоря, Глибоке, Красне, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Кам’янка, Новомлинськ, Красне Перше, Западне і Кіндрашівка.
  • За даними ХОВА, більше 10 ударів з мінометів окупанти здійснили по с. Олександрівка і c. Тимофіївка Богодухівського району. Там пошкоджень зазнали щонайменше 5 приватних житлових будинків.
  • На Куп’янському напрямку під артилерійськими обстрілами опинилися Веселе, Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане і Берестове. 
  • Рятувальники здійснили 16 оперативних виїздів, серед них: 8 – на ліквідацію пожеж, а також 4 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам. Загорянь через бойові дії за добу не зафіксовано.
  • Одна з пожеж виникла унаслідок короткого замикання електромережі. Це сталося у Харкові на вул. вул. Бібліка, 37/8 о 23:20. Зокрема, у квартирі на 6-му поверсі житлової 6-поверхівки зайнявся диван на площі 2 кв. м. Рятувальники евакуювали 5 мешканців будинку, а вже о 00:24 роботи з пожежогасіння були завершені.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 10 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканцям селища Коротич Харківського району вогнеборці місцевої пожежної команди із селища Пісочин доставили 5 тонн технічної води.

Нагадаємо, наразі в Куп’янському районі триває евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками. Таке рішення було прийнято 27 лютого 2023 року засіданням комісії з питань евакуації Куп’янської міської територіальної громади, зважаючи на нестабільну безпекову ситуацію. Крім того, 2 березня стало відомо, що обов’язкова евакуація проходить у Вільхуватській громаді.

Раніше ми писали, що потрібно знати жителям Куп'янщини, які планують евакуюватися, а також номери, за якими можна звернутися з даного питання. Як зазначили в Мінреінтеграції, евакуація буде проводитися до визначених планом пунктів з подальшим розселенням людей. Зокрема, у Харкові для тих, хто евакуюється, вже підготовлено 3 тисячі місць.

Автор: Владислава Ткаченко