Головні події Харківської області на ранок 22 серпня

22.08.2023 08:50 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківській області? Головні події регіону станом на ранок 22 серпня 2023 року.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 22 серпня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів: Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча.
  • На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Синьківка, Кислівка, Берестове.

За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів області.

  • Цієї ночі, близько 03:00, ворог обстрілював Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджені та зруйновані чотири житлові будинки.
  • Близько 00:30 унаслідок обстрілу смт Куп’янськ-Вузловий пошкоджено приватний будинок, сталася пожежа.

Протягом доби бійці ДСНС Харківської області ліквідували 13 пожеж, 7 – спричинені ворожими обстрілами.

  • О 10:45 у Куп'янську ворожий снаряд влучив у приватний будинок, який відразу загорівся. Площа пожежі склала близько 150 кв. м.
  • О 00:36 ті ж самі бійці виїхали гасити пожежу до селища Куп’янськ-Вузловий. Там також прилетіло у приватну оселю, яка горіла на тій самій площі у 150 кв. м. Цю пожежу загасили о 03:08. Жертв та постраждалих в обох випадках не зафіксовано.
  • Близько 05:00 ворожих ударів зазнало місто Вовчанськ. Ворожий снаряд зруйнував приватний будинок. Пожежі не було, проте під завалами опинилась його мешканка. Жінку деблокували рятувальники, вона не зазнала ушкоджень. Їй надали психологічну допомогу.
  • 21 серпня близько 10:00 у селі Шестакове Чугуївського району під час польових робіт 51-річний тракторист отримав мінно-вибухову травму, наїхавши, ймовірно, на протитанкову міну. Його госпіталізували до лікувального закладу в стані середньої важкості.
  • Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 51 одиницю вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, у Харківській області 11 закладів загальної середньої освіти, 18 закладів дошкільної та 5 закладів вищої освіти планують працювати за змішаною формою навчання, якщо пройдуть перевірку на готовність укриттів.

Раніше ми писали, що жителі Харківської області можуть отримати разову грошову виплату до Дня Незалежності України від 450 до 3 100 гривень.

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко