На Харківщині 11 шкіл та п’ять вишів планують розпочати навчання за змішаною формою

10.08.2023 07:53 Суспільство

У Харківській області 11 закладів загальної середньої освіти, 18 закладів дошкільної та 5 закладів вищої освіти планують працювати за мішаною формою навчання, якщо пройдуть перевірку на готовність укриттів.

Як передає «Слобідський край», про це на апаратній нараді 11 серпня розповів Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Олексій Литвинов.

«11 закладів загальної середньої освіти Харківської області планують розпочати освітній процес за змішаною формою навчання у разі позитивної реалізації проєктів з облаштування укриттів. 638 освітніх установ розпочнуть навчальний рік дистанційно», – сказав Олексій Литвинов.

Також за змішаним форматом навчання планують працювати 18 закладів дошкільної освіти, дистанційно працюватимуть 312 садочків. Серед закладів вищої освіти 5 планують перейти на змішану форму навчання, 19 – працюватимуть дистанційно.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підкреслив, що всі навчальні заклади області повинні відповідати вимогами ДБН В.2.2-5-97.

«Заклади дошкільної, шкільної, фахової передвищої та вищої освіти мають оперативно інформувати правоохоронні органи та органи ДСНС про свої рішення щодо змішаного чи очного навчання, адже усі готові укриття мають пройти перевірку», – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, у Валківській громаді Харківської області у наступному навчальному році проводитимуть заняття у школах в онлайн-режимі. Наразі у громаді немає навчальних закладів які відповідають вимогам ДБН (державним будівельним нормам).

Також від офлайн навчання відмовились у Слобожанській громаді. Таке рішення ухвалили через те, що балістичні снаряди долітають до громади за короткий час, а також тому, що укриття є лише у двох школах.

У Борівській громаді Харківської області у зв’язку з територіальною близькістю громади до зони ведення бойових дій, 2023-2024 навчальний рік у закладах освіти розпочнеться онлайн.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.