Головні події Харківської області на ранок 30 березня

30.03.2023 08:52 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 30 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, але без явного формування наступальних угруповань. 
  • Протягом дня обстрілів зазнали понад 15 районів населених пунктів регіону. Зокрема, Уди, Стрілеча, Глибоке, Красне, Піщане, Гатище, Вовчанськ, Бочкове та Комісарове.
  • На Куп’янському напрямку під артилерійськими обстрілами опинилися: Куп’янськ, Колодязне, Дворічна, Западне, Петропавлівка та Кислівка.
  • Рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, серед них: 2 – на ліквідацію пожеж, а також 2 – на обстеження територій та цивільної інфраструктури, обстріляних ворогом. Загорянь унаслідок бойових дій за добу не зафіксовано.
  • Після артилерійського обстрілу в місті Вовчанськ були виявлені пошкодження на території промислового підприємства.
  • Куп’янські рятувальники перевірили обстріляне село Подоли. Там уражені дахи та вікна двох житлових будинків, а 3 жінки зазнали поранень.
  • Мешканцям міста Ізюм доставили 4 тонни технічної води.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 156 вибухонебезпечних предметів.
  • В Ізюмському районі унаслідок вибуху загинуло 2 людей та ще 2 отримали поранення. Серед загиблих був і 16-річний хлопець. За попередньою інформацією, рухаючись ґрунтовою польовою дорогою, поблизу міста Барвінкове легковий автомобіль наїхав на протитанкову міну.
    Після події сапери розчистили близько 3 км ґрунтової дороги в районі місця вибуху, щоб забезпечити спеціалізованим службам безпечний доступ до автомобіля. На цій ділянці фахівці ДСНС знайшли 12 протитанкових мін.

Раніше ми вже писали, що жителів міста Харків просять утриматися від відвідин міського кладовища № 17, яке знаходиться на окружній дорозі, через мінну небезпеку. З аналогічним проханням звернувся до жителів Циркунів начальник Циркунівської сільської військової адміністрації Микола Сікаленко, оскільки з початком весни багато людей приходять на кладовища, щоб прибрати могили родичів.

А також, у деяких громадах Харківщини заборонять відвідувати кладовища.

Автор: Владислава Ткаченко