У деяких громадах Харківщини заборонять відвідувати кладовища

28.03.2023 16:48 Суспільство
Фото: poltava.to Фото: poltava.to

У Харківській області на період великодніх свят заборонять відвідувати кладовища. Це стосується тих, що розташовані на територіях, які були окуповані чи на яких велися активні бойові дії.

Про це 28 березня на брифінгу повідомив начальник Харківської військової обладміністрації Олег Синєгубов, передає медіа «Слобідський край».

– Відвідування кладовищ, місць поховань на великодні свята, де була окупація, велися активні бойові дії, буде заборонена. Як орган державної влади ми не можемо забезпечити безпеку для людей, – говорить Олег Синєгубов.

За його словами, перелік кладовищ, де не можна перебувати, ще визначають. Заборону знімуть після обстеження та розмінування.

Як каже очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко, у регіоні 786 кладовищ.

– Ми не можемо виставити поліцейських біля кожного. Завдання отримають начальники райвідділів виставляти людей, як мінімум на суботу та неділю, біля кладовищ, щоб не пускати туди фізично. Ми будемо розвертати людей, – зазначив Володимир Тимошко.

Олег Синєгубов також повідомив, що на Великдень не змінюватимуть терміни комендантської години, тому в цей період, з 23:00 до 05:00, відвідувати богослужіння буде заборонено.

Нагадаємо, низка кладовищ у Харкові теж будуть закриті для відвідування. Ми також повідомляли, чи можна відвідувати кладовища у Циркунівській, Малинівській і Куньєвській громадах.

Автор: Савелій Мякушко