Головні події Харківської області на ранок 9 квітня

09.04.2023 09:53 Новини

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 9 квітня 2023 року.

Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генерального штабу Збройних Сил України, на Слобожанському напрямку оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін.

  • На Слобожанському напрямку формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Гранів, Вільхівка, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Караїчне та Чугунівка.
  • На Куп’янському напрямку під вогневий вплив потрапили Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Крохмальне, Кіндрашівка, Піщане та Берестове.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Захисники Харківщини надійно тримають свої позиції та завдають ворогу відчутних втрат.

Зранку 8 квітня ворог завдав ракетного удару (попередньо ракета Х-59) по території поруч з Лозовеньківським водосховищем у Харківському районі. Частково пошкоджено будівлі ресторанного комплексу та будинок у селищі Мала Данилівка.

По селищу Великий Бурлук Куп'янського району окупанти завдали ракетного удару. Ракета С-300 влучила в землю на відкритій місцевості. Частково пошкоджено 3 житлові будинки та 3 господарчі споруди.

У селищі Дворічна Куп'янського району внаслідок обстрілу загинули двоє цивільних осіб, 65-річний та 34-річний чоловіки, які перебували на території приватного домоволодіння.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 17 пожеж, 1 з яких спричинили ворожі обстріли.

  • о 17:22 ворожий снаряд влучив на територію приватного домоволодіння, розташованого в селі Подоли Курилівської громади. Від ДСНС залучено 12 осіб та 3 одиниці техніки.
  • в місті Ізюм, територія центрального цвинтаря, 53-річна жінка наступила попередньо на протипіхотну міну «пелюстка», з діагнозом мінно-вибухова травма госпіталізована до Ізюмської ЦРЛ.

В області тривають роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 6 га території та знешкодили 117 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілів окупантами селища Дворічна загинули 2 чоловіків – 65 та 34 років. Крім того, в селі Подоли поранення зазнала 65-річна жінка.

Нагадаємо, перелік «Пунктів незламності» у школах Харкова, які працюватимуть навесні та влітку, затвердили на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті 

Автор: Галина Гришко