Харків'янин готував танкові запчастини до вторгнення російських окупантів

28.04.2022 15:30 Новини
У Харкові Служба безпеки України викрила склад танкових запчастин, які місцевий житель готував російським окупантам. Усього було вилучено деталей на півтора мільйона доларів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

На складі було заховано 19 танкових двигунів та інші деталі до бронетехніки, які сумарно коштували близько півтора мільйона доларів.

— Цього майна достатньо, щоб відремонтувати половину танкового батальйону, — пояснюють у СБУ.

За інформацією Служби безпеки, 61-річний харків'янин вступив у змову з працівниками місцевого оборонного сектора та організував викрадення двигунів для танків Т-64. Після чого збирав їх на прихованому складі для російських військових у разі їх проникнення до Харкова. Ці двигуни актуальні для російських танків, для українських з початку двотисячних років установлюють модернізовані версії.

СБУ відкрили кримінальне впровадження за фактом державної зради в умовах воєнного стану. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Наразі тривають оперативні дії для встановлення всіх причетних зловмисників.

Нагадаємо, що це не перший випадок на Харківщини, коли СБУ викриває підпільні склади з деталями для російської техніки. 20 квітня було викрито склад з деталями та озброєнням, які помістилися в 10 вагонів.

Автор: Олександр Манченко