Харківщина станом на ранок 10 жовтня: основні події

10.10.2022 08:56 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 10 жовтня.
  • Протягом дня на Слобожанському напрямку ворог обстрілював з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Малі Проходи, Вовчанськ, Кам’янка, Дворічна та Гріньківка.
  • Станом на 10 жовтня унаслідок бойових дій на Харківщині постраждали 252 дитини. Це один з найбільших показників на території України.
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, медики госпіталізували з пораненнями двох людей: 47-річного чоловіка в Куп'янському районі та 30-річного чоловіка в Чугуївському.
  • Рятувальники здійснили 25 оперативних виїздів: 9 – на ліквідацію пожеж, з яких 2 виникли через бойові дії, 13 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 3 були інші виїзди.
  • Близько 17:00 унаслідок ворожого обстрілу спалахнула пожежа в місті Вовчанськ. Зокрема, горів дах двоповерхового приватного будинку. На момент прибуття рятувальників площа загоряння сягнула 100 кв. м. О 17:25 вогонь був локалізований, однак через повторні обстріли вогнеборці були змушені негайно повернутися до місця постійної дислокації.
  • Ще одна пожежа через бойові дії виникла о 02:35 у Куп'янську. Цього разу горіла покинута адміністративна будівля на загальній площі 250 кв. м. Повідомляється, що в результаті вибуху 1 людина загинула. На місці події працювали 3 оперативні відділення 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 03:00 займання вдалось локалізувати, а о 06:15 – повністю ліквідувати.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 421 вибухонебезпечний предмет.
  • Однією з найголовніших проблем на звільнених територіях регіону залишається вода. Тому, за допомогою цистерн, мешканцям міст Куп'янськ та Ізюм було доставлено більше 40 т питної та технічної води.
  • Продовжив роботу зведений загін ДСНС, метою якого є відновлення нормального життя на деокупованих територіях Харківщини. Цієї доби бійці загону працювали в Ізюмі.
    Продовжувались аварійно-рятувальні роботи на трьох зруйнованих об’єктах міста, а за допомогою важкої інженерної техніки рятувальники розбирали завали та демонтували зруйновані конструкції будівель.
    Також проводились відновлювальні роботи на чотирьох об’єктах. Зокрема, працівники ДСНС влаштовували перекриття дахів, забивали вікна плівкою та іншими будівельними матеріалами.
    Продовжувались роботи щодо влаштування переправи та під'їзних шляхів до неї, забезпечення електроенергією водяної свердловини, місць гарячого харчування та інші.
  • У Балаклії тривали відновлювальні роботи на двох житлових двоповерхових будинках на вул. Івана Франка 26 та 28. Рятувальники перекрили 250 кв. м даху. Також у місті проводились й інші роботи з відновлення.
Автор: Юлія Гнатченко