Харківщина станом на ранок 11 січня: основні події

11.01.2023 08:58 Новини
Фото: наслідки ракетного удару по місту Харків, 10 січня Фото: наслідки ракетного удару по місту Харків, 10 січня
Основні події Харківської області станом на ранок 11 січня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку протягом дня під ворожим вогнем опинилися райони 19 населених пунктів. Серед них: Соснівка, Зелене, Вовчанськ, Хатнє, Красне, Лопань, Красне Перше і Дворічна Харківської області. На Куп’янському – Вільшана, Орлянка і Кислівка. Крім того, підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога поблизу села Гряниківка.
  • 10 січня близько 23:00 загарбники завдали ракетних ударів по місту Харків, попередньо, з РСЗВ "Смерч". Одна з ракет влучила в одноповерховий склад піротехніки в Київському районі, унаслідок чого спалахнула пожежа на площі понад 1000 кв. м. Крім того, спостерігалася детонація піротехнічних виробів. Вогонь було ліквідовано о 01:41, а на місці події працювало 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 25 чоловік особового складу ДСНС. Без постраждалих.
    Обстріл міста Харків, 10 січня
    Харків, обстріл 10 січня
  • Загалом фахівці ДСНС здійснили 38 оперативних виїздів, серед них: 19 – на ліквідацію пожеж, 4 з яких спричинені обстрілами з боку рф.

  • Інші пожежі, спричинені ворогом, трапились у селищі Дворічна Куп’янського району та селі Олександрівка Богодухівського району.

  • Ще одна пожежа сталася у Харкові о 15:37. У приватному житловому будинку, за адресою: м. Харків, вул. Гризодубової, 63, зайнявся житловий будинок на площі близько 80 кв. м. Під час ліквідації вогню рятувальники виявили тіло жінки 1942 року народження. Пожежу було локалізовано о 16:40, а вже о 18:27 повністю ліквідовано. Причина виникнення загоряння встановлюється.

  • На одній з пожеж, що ймовірно трапилась через необережність під час паління, було врятовано життя 60-річного чоловіка. Подія сталась о 08:03 у квартирі житлової двоповерхівки в селі Циркуни Харківського району.

  • На блокпостах правоохоронці разом з військовими перевірили понад 1618 автівок.
  • 48 осіб були доставлені для перевірки за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності.
  • Піротехніки знешкодили 55 вибухонебезпечних предметів.

  • Мешканці міста Куп’янськ та селища Великий Бурлук отримали 15,3 т питної і технічної води.

Нагадаємо, днями СБУ затримала жителя Куп’янська, який допомагав окупантам вивозити українське зерно.

Крім того, У селищі Пісочин зареєстрували перший шлюб у цьому році.

Автор: Юлія Гнатченко