Харківщина станом на ранок 13 травня: головні події

13.05.2023 09:50 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Харківська область станом на ранок 13 травня та якими були основні події регіону за добу.

Російська армія спробувала покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку та пішла в наступ у напрямку Масютівки, але успіху не мала. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

12 травня окупанти обстріляли щонайменше 19 населених пунктів на Харківщині.

На Слобожанському напрямку під мінометні та артилерійські обстріли потрапили населені пункти: Червона Зоря, Ветеринарне, Глибоке, Липці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Великий Бурлук.

На Куп'янському напрямку окупанти обстріляли Кам'янку, Красне Перше, Митрофанівку, Фиголівку, Новомлинськ, Дворічну, Западне, Кислівку, Табаївку.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби ворог обстріляв Ізюмський, Куп'янський, Чугуївський та Харківський райони області.

У селі Чернещина Ізюмського району пошкоджено будівлі ферми, загинув 30-річний працівник. Також пошкоджено приватний житловий будинок.

У cелі Вільхуватка Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу з міномета пошкоджено житловий будинок та господарчі споруди.

Поблизу селища Борова ворог завдав ракетного удару системою С-300. Влучання зафіксовано за межами населеного пункту, сталася лісова пожежа.

Протягом доби бійці ДСНС Харківської області ліквідували 18 пожеж, одна з яких спричинена ворожим обстрілом.

О 16:00 рятувальникам повідомили про пожежу на вулиці Світлій у Харкові. У квартирі житлової п’ятиповерхівки на 64-річному чоловікові горів одяг. Про подію стало відомо лише тоді, коли пожежа самоліквідувалась. Чоловік помер. Підрозділи ДСНС не залучались.

О 23:33 у квартирі на четвертому поверсі житлової семиповерхівки на проспекті Героїв Харкова трапилось загоряння домашніх речей та меблів на площі 12 квадратних метрів. Через сильне задимлення рятувальникам довелось евакуювати з верхніх поверхів 9 мешканців. О 00:55 вогонь удалось ліквідувати.  За попередніми даними причиною пожежі могла стати необережність під час паління.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 68 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Раніше ми писали, як живуть прикордонні села Руські Тишки та Іскрисківщина.

Також ми писали, що Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав село Циркуни, яке відбудують за новими принципами.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко

Теги: