Харківщина станом на ранок 15 травня: головні події

15.05.2023 08:57 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Харківська область станом на ранок 15 травня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 15 травня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Під обстрілами опинилися Олександрівка і Стариця.
  • На Куп’янському напрямку окупанти вели наступальні дії в районах Масютівки та Синьківки, проте безуспішно. Завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Вільшана та Кислівка, а артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, а також Табаївка.
  • Унаслідок артилерійського обстрілу села Стариця Чугуївського району 2 цивільних осіб загинуло. За даними прокуратури, подія сталася близько 12:30.
  • Село Подоли Куп'янського району ворог атакував з артилерії. Снаряди влучили на територію 2-х приватних домоволодінь, в одному з яких пошкоджено гараж, літню кухню і покрівлю будинку. В гаражі зайнялось перекриття на площі 4 м², однак його ліквідували місцеві за допомогою підручних засобів. В іншому ж домоволодінні пошкоджень зазнав житловий будинок.

    Обстріл села Подоли
    Наслідки обстрілу, село Подоли Харківська область
  • У селі Фиголівка Куп'янського району в результаті мінометного обстрілу пошкоджень зазнав приватний житловий будинок.
  • Протягом доби рятувальники здійснили 31 оперативний виїзд, з яких: 18 – на ліквідацію пожеж, 6 – для надання допомоги населенню, а також 7 – інші виїзди.
  • Одна з пожеж сталася в селищі Високий Харківського району близько 17:07. Зокрема, за адресою: пров. Новоукраїнський 4. На території приватного домоволодіння зайнявся дах будинку на площі 100 м². Пожежникам вдалося локалізувати вогонь о 17:40 та повністю ліквідувати о 19:35.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 28 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, з 15 по 20 травня медики Харкова проведуть виїзні консультації в Старосалтівській громаді: графік

Також ми писали, як Ізюмщину розміновує спецмашина, яку подарував американський бізнесмен. Пристрій значно полегшує роботу піротехніків, бо здатна очищувати мінні поля різних типів: з протипіхотними й протитанковими мінами, а також знищує боєприпаси, що не розірвалися.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Владислава Ткаченко