Харківщина станом на ранок 19 січня: основні події

19.01.2023 08:59 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 19 січня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається висока загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку під артилерійським та мінометним вогнем опинилися райони населених пунктів Бударки, Землянки, Гатище, Зелене, Вовчанськ, Тернова, Красне, Кам’янка, Чугунівка, Новомлинськ і Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському – Курилівка, Петропавлівка, Кислівка, Іванівка, Крохмальне, Синьківка, Берестове і Табаївка.
  • Рятувальники здійснили 23 оперативні виїзди, з яких: 9 – на ліквідацію пожеж, 1 з них виникла в результаті обстрілу. Вона сталася о 12:25  у селищі Дворічна. Снаряд влучив у господарчу споруду, тим самим спричинивши загоряння. На момент прибуття рятувальників вогонь охопив площу 10 кв. м. Уже о 12:35 пожежу вдалось ліквідувати. Без постраждалих.
  • 2 рази фахівці ДСНС виїжджали на перевірку територій населених пунктів, які були щойно обстріляні ворогом.
    - У місті Куп’янськ пошкоджені споруди на території приватного підприємства.
    - Місто Вовчанськ та селище Вільча зазнали масованої артатаки. Наслідком цього стали пошкодження лікарні, двох двоповерхових житлових будинків, геріатричного пансіонату, закладу дошкільної освіти, амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, 5 приватних будинків. Пожеж не зафіксовано, а постраждалих немає.
    Харківська область, обстріл 18 січня
    Харківська область, обстріл 18 січня 2022 року
  • На одній з пожеж, що виникла о 20:25 у селищі Андріївка Донецької громади, за адресою: вул. Залізнична, 23, вогнеборці місцевої пожежної команди врятували 87-річну жінку. В її оселі зайнявся дах на площі 100 кв. м. Попередньо, загоряння трапилось унаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Нагадаємо, 18 та 19 січня у Харкові пройдуть антитерористичні контрдиверсійні заходи. Жителів міста просять мати при собі документ, що посвідчує особу. 

Читайте також, як у Харківській області святкуватимуть Водохреще цьогоріч

Автор: Юлія Гнатченко