Харківщина станом на ранок 23 лютого: головні події

23.02.2023 08:49 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 23 лютого.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, залишається високою небезпека авіаційних та ракетних ударів по всій території України, передає «Слобідський край».

  • На Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Тимофіївка, Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Вільча, Бударки, Амбарне та Бологівка.
  • На Куп’янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Кам’янка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка і Берестове.
  • Близько 10:30 ворог завдав удару 4 ракетами С-300 по об'єктах промисловості у Київському районі Харкова. Легкі поранення отримали 2 цивільних людей.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, протягом минулої доби ворог обстріляв щонайменше 18 населених пунктів у Куп'янському, Чугуївському, Харківському та Ізюмському районах області:

  • У селі Подоли Куп'янського району внаслідок обстрілу поранення отримав 40-річний цивільний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.
  • У Вовчанську внаслідок масованих обстрілів пошкоджено 6 житлових будинків та 2 заклади освіти. В селі Нестерне Вовчанської громади пошкоджено будівлі фермерського господарства.
  • Внаслідок обстрілу села Чернещена Ізюмського району зруйновано приватний житловий будинок, пошкоджені електроопори.

У районі Бологівки було виявлено ворожу диверсійно-розвідувальну групу. В результаті вогневого впливу підрозділів Сил оборони противник відійшов на територію російської федерації. Також ДРГ намагалася проникнути в районі Фиголівки, але успіху не мала, повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник.

З небезпечних районів Харківської області триває евакуація всіх, хто бажає виїхати. З Куп'янської громади минулої доби вивезли ще 30 цивільних людей, вони отримують гуманітарну та психологічну допомогу. Тим, хто цього потребує, надається тимчасове житло.

У місті Ізюм 55-річний чоловік розбирав зруйноване ворожим обстрілом приміщення будівлі та випадково наступив на невідомий вибуховий предмет. З травмами потерпілого доставили до місцевого медичного закладу.

Ізюм. На міні підірвався місцевий мешканець, 22.02.2023

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 15 пожеж:

  • о 16:35 почалася пожежа у приватному будинку в селі Огурцівка Шевченківської громади. На пожежі постраждала 12-річна дівчинка, яка отруїлась чадним газом. Дівчинку госпіталізували у лікарню міста Харків. Причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем;
  • о 20:17 у місті Харків сталось загоряння у підвалі житлової 12-поверхівки на проспекті Людвіга Свободи, 31. Рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка, дані якого встановлюються. Причиною пожежі також могло стати необережне поводження з вогнем;
  • пожеж, спричинених бойовими діями з боку ворога, не зафіксовано.

Два рази рятувальники виїжджали на перевірку місць влучання ворожих снарядів:

  • У місті Харків унаслідок ракетного удару пошкоджень зазнав промисловий об’єкт, постраждало 2 людей.
  • У місті Вовчанськ унаслідок артобстрілів завдано шкоди 5 приватним домоволодінням та 2 навчальним закладам. Постраждалих немає.

Сапери ДСНС вилучили та знешкодили 137 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. Піротехніки обстежили близько 2,14 га території в Харківському, Ізюмському, Лозівському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 10 осіб.

Мешканцям міста Ізюм рятувальники доставили 8 тонн питної води.

Нагадаємо, ГУ ДМС у Харківській області видали перші посвідчення на повернення. Іх отримали мешканці Балаклійського та Харківського районів, які були депортовані в рф або які виїхали з тимчасово окупованих територій та втратили паспортні документи.

Нагадаємо також, що у Харківську область прибула перша партія мостів з Норвегії.

На деокупованих територіях Харківської області Південна залізниця відновила рух транспорту до 50 населених пунктів. Також було відновлено щонайменше 17 приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів, більшість яких з Харкова до громад.

Головні новини Харківська область читайте у нас на сайті.

Автор: Галина Гришко