Харківщина станом на ранок 24 квітня: головні події

24.04.2023 08:58 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Харківська область станом на ранок 24 квітня та якими стали основні події регіону за добу.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів. Окрім того, агресор продовжує утримувати у прикордонних з Україною районах брянської, курської та бєлгородської областей певну кількість своїх військ. За добу обстрілів зазнали: Гоптівка, Зелене, Нескучне, Бударки, Мілове та Красне Перше.
  • На Куп’янському напрямку – Дворічна, Гряниківка, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка і Берестове.
  • Фахівці ДСНС здійснили 14 оперативних виїздів, серед них: 6 – на ліквідацію пожеж, 1 – на перевірку місця ворожого обстрілу, 4 – для надання допомоги населенню та 3 були інші виїзди. Загорянь у результаті бойових дій за добу не зафіксовано.
  • О 09:05 рятувальники із селища Великий Бурлук виїздили на перевірку місця обстрілу, який стався напередодні, близько 23:00. Зокрема, окупанти вдарили по селу Малий Бурлук Великобурлуцької громади. Через це були виявлені пошкодження вікон приватного будинку та навчального закладу, що не експлуатувався, а також воріт ангарної будівлі приватного підприємства. Без постраждалих.
  • О 22:25 виникла пожежа у будинку барачного типу в селі Слобідське Харківського району. А саме, на вулиці Зарічна, 13. Повідомлення про неї до рятувальників надійшло із запізненням, коли вогонь уже майже повністю охопив дах будинку. На час прибуття підрозділів ДСНС площа загоряння складала близько 750 кв. м. На гасіння вогню рятувальники подали відразу 7 пожежних стволів, однак роботи ускладнювались відсутністю протипожежного постачання в цьому населеному пункті. Тож пожежникам довелось організувати постійне підвезення води з найближчого водоймища за допомогою пожежних автоцистерн. О 00:07 пожежу вдалося локалізувати, а повністю приборкати – о 06:00. Постраждалих немає, а причина її виникнення наразі встановлюється.
    Слобідське, Харківська область
    Пожежа в селі Слобідське, Харківська область
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 86 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, що на стінах Старосалтівського будинку культури з’явилися патріотичні мурали. Відтепер в Будинку культури зображені портрети та цитати відомих українських поетів.

Крім того, нещодавно ми писали про бійця з Ізюма, який дев’ять разів отримував поранення та щоразу повертався на фронт. А також про Ігоря з позивним «Француз», який 23 лютого пішов дізнатися, як потрапити до лав Харківської ТрО, а вже наступного дня росія розпочала повномасштабне вторгнення.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко