«Ми прямуємо залізним кроком до нашої Перемоги»: боєць з Харківщини про війну

14.04.2023 13:23 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

23 лютого 2022 року Ігор з позивним «Француз» разом з друзями пішов дізнатися, як потрапити до лав Харківської ТрО, а вже наступного дня росія розпочала повномасштабне вторгнення.

Історію бійця з Ізюмського окремого батальйону «Слобідському краю» розповіли в Харківській окремій бригаді сил ТрО.

Ігор згадує, що на початку війни вони з друзями хотіли підписати контракт резервіста. Тоді ніхто не був упевнений у завтрашньому дні – ані військові, ані цивільні.

«Нас тоді відправили дозбирати документи, а 24 лютого, коли все почалось, нас уже просто прийняли по паспорту. Наступного дня почалася інша реальність. Для багатьох час розділився на «до» та «після» початку війни», – каже чоловік.

Спочатку військовослужбовець боронив рідну Харківщину, а на початку 2023 року потрапив на Бахмутський напрямок.

«Протягом декількох днів один із рашистів починав стріляти над нашими окопами за розкладом. Увечері, десь о сьомій, починав і кожну годину десь без п’ятнадцяти, без двадцяти робив пару черг і так кожну годину. Потім він же почав вистрелювати кричалку «Металіста» – там, там, та-та-там, та-та-та-та, там, там. Вистрілив, а наші вже намагались відповісти так само, коли виходило, інколи ні», – згадує «Француз».

Чоловік упевнений, що українцям треба навчатися та готуватися до складних моментів, котрі випадають на шляху захисту держави.

Також ми розповідали про Євгена з позивним «Майкл», який служить у Богодухівському окремому батальйоні територіальної оборони.

Раніше ми розповідали про бійця «Макса», який провів у російському полоні 23 дні.

Нагадаємо, що поблизу Бахмута нагородили бійців, які боронили Харківщину.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко