Харківщина станом на ранок 24 січня: основні події

24.01.2023 08:55 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 24 січня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку під ворожим вогнем опинилися райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Стрілеча, Слобожанське, Зелене, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Землянки, Новомлинськ, Кам’янка і Красне Перше Харківської області.
  • На Куп’янському – Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Кучерівка, Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Кругляківка.
  • Близько 14:00 село Григорівка Великобурлуцької громади було обстріляне з артилерії. В результаті цього виникли дві пожежі. Зокрема, на території приватної оселі горіла господарча споруда та гараж на площі 100 кв. м. Також на території приватного підприємства горіла будівля зернотоку на площі 70 кв. м.
  • О 19:55 рятувальники виїхали на гасіння пожежі в селі Вовчанські Хутори Вовчанської громади, яка також спалахнула внаслідок обстрілу. Там горіла приватна господарча споруда та два транспортні засоби на площі 70 кв. м. Уже о 20:35 вогонь загасили.
  • Близько 23:00 загарбники атакували місто Куп’янськ. Зайнялася торговельно-складська будівля на площі 800 кв. м. З вогнем боролись 5 пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС, проте остаточно приборкати його вдалось лише о 04:05.
  • Три рази фахівці ДСНС виїжджали на перевірку територій, які постраждали від обстрілів.
    - У місті Куп’янськ та селищі Дворічна пошкоджені два приватні домоволодіння, однак постраждалих або пожеж не зафіксовано.
    - На території Вовчанської громади пошкоджень та руйнацій зазнали 20 об’єктів у самому місті та в селі Вовчанські Хутори. А саме: 13 приватних домоволодінь, 2 житлові двоповерхівки, 2 приватні підприємства, навчальний заклад, Будинок культури, магазин. Троє людей отримали травми.


  • Піротехнічні підрозділи знешкодили 18 вибухонебезпечних предметів.

  • Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм доставили 12 тонн питної води.

Нагадаємо, Харківщина отримала одну з найбільших освітніх субвенцій. Зокрема, в регіоні готуються впровадити пілотний проєкт з реформування шкільного харчування, а в школах області з часом мають з’явитися надійні укриття. Крім того, нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт № 8367, яким пропонується списувати борги за комунальні послуги в деяких випадках

Усі новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Юлія Гнатченко