Харківщина станом на ранок 24 жовтня: основні події

24.10.2022 08:56 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 24 жовтня.
  • За минулу добу ЗСУ відбили атаки агресора в районах населених пунктів Землянки і Чугунівка Харківської області.
  • Крім того, на Слобожанському напрямку ворог обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Григорівка, Красне, Огірцеве, Стариця, Петро-Іванівка, Фиголівка, Хатнє, Червона Зоря та Чугунівка. А також Берестове, Греківку, Зарічне, Ковалівку, Макіївку, Ямполівку, Кам’янку, Білогорівку на Куп’янському та Лиманському напрямках.
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом дня випадків отримання поранень цивільним населенням не зафіксовано. В Харкові та Куп'янському районі до медиків звернулися троє чоловіків, які отримали поранення напередодні.
  • Рятувальники здійснили 20 оперативних виїздів: 9 – на ліквідацію пожеж, 2 – на аварійно-рятувальні роботи, 8 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 1 був інший виїзд.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 418 вибухонебезпечних предметів.
  • Однією з найголовніших проблем на звільнених територіях регіону залишається вода. Тому за допомогою цистерн мешканцям Куп'янська та Ізюма доставили 24 т води.
  • Міністерство освіти і науки України затвердило перелік міжнародних учнівських олімпіад, за перемогу в яких виплачуються премії Президента України. Усього МОН обрало 20 учнів, з яких п'ятеро – харків'яни. Зокрема, призери Міжнародної математичної олімпіади Ігор Пилаєв, Святослав Денисков, Вадим Гассєєв та Іван Бортновський, а також призер Міжнародної хімічної олімпіади Дар'я Клименко.
Автор: Юлія Гнатченко