Харківщина станом на ранок 27 лютого: головні події

27.02.2023 08:49 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 27 лютого.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка залишається без змін. Під ворожим вогнем опинилися Ветеринарне, Червона Зоря, Стрілеча, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняки, Лошакове, Красне Перше, Строївка, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області. Неподалік Червоної Зорі Золочівської громади окупанти застосували БпЛА з бойовим навантаженням.
  • На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Берестового. Чергових атак зазнали сам Куп'янськ, Лиман Перший і Курилівка.
  • Фахівці ДСНС здійснили 22 оперативні виїзди: зокрема, 7 – на ліквідацію пожеж, з яких 2 сталися унаслідок обстрілів.
  • Близько 17:20 під артилерійським обстрілом опинився Вовчанськ. Снаряд влучив на приватне подвір’я, де загорілися гараж і господарча споруда. Площа пожежі склала 100 кв. м, однак 11 інших гаражів, розташованих поряд, удалося врятувати від знищення. Пожежники локалізували вогонь о 17:53, а остаточно ліквідували о 18:53.
    Як зазначили в ХОВА, осколкове поранення отримав 73-річний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.
  • Вже ввечері, о 21:10, через обстріл сталася пожежа у селі Курилівка Куп'янського району. Цього разу на приватному подвір’ї зайнялися будинок, гараж та легковик ВАЗ-2101 на площі 120 кв. м. Локалізація вогню відбулась о 21:30, а ліквідація – о 23:35. Тут також обійшлося без постраждалих.
  • Мешканці міста Ізюм отримали 8 тонн питної води.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили ще 84 одиниці вибухонебезпечних предметів.
  • Правоохоронці виявили 7 фактів незаконного обігу наркотиків на території регіону та вилучили їх у всіх порушників. 

Нагадаємо, нещодавно ми писали, як на Харківщині дітей навчають бути щасливими попри війну. Для того щоб життя малечі знову наповнилося фарбами, в громадах організовані курси різноманітної підтримки – від арт- і лялькотерапії до робототехніки та ІТ-курсів.

Нагадаємо також, у місті Люботин волонтери налагодили виробництво бліндажних пічок для військових. Місцеві майстри самостійно розробили та виробляють цілих вісім різновидів таких пічок.

Автор: Владислава Ткаченко