Обов'язкова евакуація, навчання жінок та мости з Норвегії: підсумки тижня на Харківщині

26.02.2023 17:50 Область Online
Головні події Харківської області за тиждень 19–26 лютого.

Педагогічний фаховий коледж у місті Балаклія не закриватимуть

– Проблеми, які виникли в закладі внаслідок окупації та ворожого нападу агресора, будемо вирішувати. Наша спільна позиція – обласної ради та місцевої влади – полягає в тому, що заклад має працювати та забезпечувати освітній процес у громаді. Спільними зусиллями забезпечимо фінансові ресурси для відновлення життєдіяльності закладу та відновлення матеріально-технічної бази, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко в ході зустрічі з колективом Балаклійського педагогічного фахового коледжу комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія».  

На зустрічі було затверджено рішення про продовження роботи коледжу, попри матеріально-технічні проблеми. 
Наразі в коледжі безкоштовно навчаються 156 студентів. Пари проходять у дистанційному режимі.

«Залізна українізація»: перейменування «Південної залізниці» відбудеться цього року. АТ «Укрзалізниця» розпочинає трирічну програму «Залізна українізація», яка має на меті повністю позбутись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту.  

Завдяки співпраці з іноземними партнерами сьогодні в Харківську область прибула перша партія мостів з Норвегії. Вони будуть використані для забезпечення сталого логістичного сполучення на території області. У цілому в Харківській області буде встановлено чотири споруди з Норвегії.

У Коломацькій громаді відбулося завершальне заняття програми «Майстерня можливостей» у рамках проєкту «Крила». 20 жительок та переселенок селища Коломак та інших населених пунктів ТГ отримали сертифікати про успішне завершення програми. Це вже четверта група жінок, яка закінчила програму. Вона буде проводитися у громаді і надалі.  Зокрема, проєкт зорієнтований на покращення економічного становища жінок, особливо жительок сіл та селищ. Також метою програми є підвищення самооцінки та мотивації у вразливих груп. Жінкам допомагають визначитися з ідеєю та розробкою бізнес-планів для самозайнятості та підприємництва. 

У Харківській області розглядається можливість обов'язкової евакуації з деяких населених пунктів. Це ті населені пункти Харківської області, що наразі перебувають під щоденними обстрілами. Про це в річницю повномасштабного нападу рф на Україну повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов на  пресконференції разом із керівниками силових структур Харківщини.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко