Харківщина станом на ранок 29 вересня: основні події

29.09.2022 08:58 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 29 вересня.
  • Використовуючи танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію, окупанти обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне, Грушівка, Сенькове, Дворічна та Колодязне.
  • Рятувальники здійснили 24 виїзди: на ліквідацію пожеж – 6, з яких 1 пов’язаний з веденням бойових дій, на аварійно-рятувальні роботи – 4, для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам – 11, інші виїзди – 3.
  • Через потрапляння ворожого снаряда в селищі Дворічна Куп‘янського району сталася пожежа. Горів приватний будинок на площі 30 кв. м.
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом дня з пораненнями були госпіталізовані 7 людей у Куп'янському районі. Ще один 26-річний чоловік підірвався на міні та отримав поранення в Ізюмському районі.
  • Піротехнічні підрозділи ДСНС знищили 586 вибухонебезпечних предметів, обстежили і очистили територію понад 10 гектарів.
    Наразі підрозділи зосереджені на об’єктах критичної інфраструктури. Зокрема, розмінування водо-, газо-, тепло-, електромереж з метою їх відновлення в Ізюмському та Чугуївському районах області. Учора вони обстежили понад 3 км автомобільних доріг, близько 2 км ліній електропередач та 8 км газопроводів.
  • На деокупованих територіях Харківщини однією з найбільш гострих проблем залишається вода.
    Тож рятувальники з міст Балаклія, Куп‘янськ та Ізюм підвозили цистернами воду мешканцям відповідних громад. Загалом люди отримали близько 40 т води, у т. ч. 10 т питної.
  • Продовжив роботу і зведений загін ДСНС, метою якого є відновлення нормального життя на деокупованих територія області. Цієї доби в Балаклії проводилися роботи з деблокування обладнання котельні, а також обстеження та розбору покрівлі п’ятиповерхового житлового будинку. Також проводились роботи з пошуку пошкоджених підземних електромагістралей.
  • В Ізюмі бійці загону проводили роботи з розбору завалів на газорозподільній станції, телевежі та в триповерховій житловій будівлі.
Автор: Юлія Гнатченко