Харківщина станом на ранок 3 січня: основні події

03.01.2023 08:58 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 3 січня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах інфраструктури.

  • На Слобожанському напрямку обстановка залишається без суттєвих змін. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проте ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Охрімівка і Кам’янка Харківської області.
  • На Куп’янському – Новомлинськ, Тавільжанка, Дворічна, Лиман Перший, Вільшана, Куп’янськ, Кучерівка, Орлянка, Курилівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка і Першотравневе.
  • Рятувальники здійснили 25 оперативних виїздів, серед них: 11 – на ліквідацію пожеж, дві з яких сталися унаслідок обстрілів.
  • Зокрема, у період з 16:00 до 17:00 унаслідок обстрілів з боку окупантів сталися пожежі у селищі Дворічна та місті Вовчанськ. В обох випадках горіли приватні будинки, а площа кожної склала 100 кв. м. Під час гасіння вогню особовий склад ДСНС двічі потрапляв під повторні обстріли. Займання були ліквідовані о 18:05 та 18:10. Без жертв.
  • Фахівці ДСНС 2 рази виїжджали на перевірку території міста Куп’янськ та селища Дворічна, які піддались обстрілам. На місцях виявлено пошкодження двох приватних домоволодінь. Постраждалих немає, пожеж не трапилось.
  • У селі Пересічне Солоницівської громади через порушення правил безпеки під час переливання легкозаймистих речовин виник електростатичний розряд, який спричинив пожежу в приватному гаражі. На 48-річному чоловікові та 75-річній жінці зайнявся одяг. Обоє отримали опіки та госпіталізовані до опікового центру.
  • Близько 23:51 спалахнула пожежа на вул. Владивостоцькій, 4 в місті Харків. Горіла частина будинку на двох власників, площа загоряння склала 80 кв. м. Під час пожежогасіння в будинку виявлено тіло загиблого чоловіка, дані якого наразі встановлюються. О 00:52 вогонь локалізували, о 04:38 – ліквідували повністю.
  • Піротехніки знешкодили 103 вибухонебезпечні предмети.
  • Правоохоронці затримали для перевірки 48 осіб за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності.
  • У зв’язку з проведенням святкових заходіву період з 10:00 до 16:00 електропоїзди Харківського метрополітену будуть слідувати Салтівською лінією без зупинки на станції «Університет».
    (Час поновлення висадки та посадки пасажирів на станції може змінюватися залежно від розкладу заходів).

Також ми писали, Харківська область здобула першість за кількістю повітряних тривог

А також, У місті Харків пройшла виставка картин 10-річної художниці

Автор: Юлія Гнатченко