Харківщина станом на ранок 30 грудня: основні події

30.12.2022 08:46 Новини
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура
Основні події Харківської області станом на ранок 30 грудня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

  • На Слобожанському напрямку під артилерійським вогнем опинилися райони населених пунктів Глибоке, Зелене, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Бочкове та Чугунівка Харківської області.
  • На Куп’янському – Дворічна, Вільшана, Котлярівка, Вишневе та Кам’янка. Крім того, на Куп’янському напрямку російські окупанти намагаються покращити своє тактичне становище.
  • 29 грудня загарбники здійснили декілька масованих атак, у тому числі по території Харківської області. Зокрема, близько 14:10 під ракетний удар потрапив об‘єкт критичної інфраструктури в Чугуївському районі. В результаті влучання ракети загинули двоє працівників підприємства: 54 та 55 років, ще одного 52-річного чоловіка поранено. Як зазначив очільник ХОВА Олег Синєгубов, наразі він перебуває у важкому стані. Попередньо, ворог обстріляв населений пункт крилатою ракетою X-101 з бєлгородської області.
  • Близько 13:00 під артилерійським обстрілом опинився приватний житловий сектор у місті Куп‘янськ. Загинув 59-річний місцевий мешканець.
    Загиблий унаслідок обстрілу житель міста Куп'янськ, Харківська область
  • У селі Котляри зафіксовані пошкодження на території одного з підприємств. За попередньою інформацією, окупанти здійснили обстріл з комплексу «Іскандер-К».
  • Фахівці ДСНС здійснили 31 оперативний виїзд, серед них: 16 – на ліквідацію пожеж, одну з яких спричинили бойові дії.
  • Пожежа унаслідок обстрілу спалахнула в селищі Дворічна. Окупанти поцілили у житлову двоповерхівку, в якій загорілась одна з квартир. Пожежа охопила площу 15 кв. м. Без постраждалих.
  • У селі Сніжківка Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався 43-річний чоловік. Госпіталізований з пораненнями в стані середньої тяжкості
  • Піротехніки знешкодили 29 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міст Куп’янськ, Ізюм та селища Коротич отримали 21,5 т питної води.
  • У зв’язку з проведенням святкових заходіву період з 10:00 до 16:00 електропоїзди Харківського метрополітену будуть слідувати Салтівською лінією без зупинки на станції «Університет».
    (Час поновлення висадки та посадки пасажирів на станції може змінюватися залежно від розкладу заходів).

Нагадаємо, 29 грудня в ефірі телемарафону заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха висловив думку, що 29 та 30 грудня можуть бути "напруженими" для жителів регіону

Нагадаємо також, ввечері 28 грудня Харків опинився під ударами дронів-камікадзе. За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог випустив по енергетичній інфраструктурі Харкова 13 іранських БпЛА «Шахед-136», 11 з них збили українські військові.

Автор: Юлія Гнатченко