Харківщина станом на ранок 31 січня: основні події

31.01.2023 08:58 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 31 січня.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ, на Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, на Куп’янському – ворог обороняє раніше захоплені рубежі.

  • На Слобожанському напрямку ворог обстрілював Ветеринарне, Глибоке, Стрілечу, Борисівку, Нескучне, Старицю, Огірцеве, Верхню Писарівку, Вовчанськ, Бударки, Новомлинськ та Дворічну.
  • На Куп’янському напрямку вогневого ураження зазнали Синьківка, Куп’янськ, Іванівка, Кислівка і Котлярівка.

Внаслідок обстрілів міста Вовчанськ загинув 62-річний цивільний чоловік. Жінка 83 років отримала поранення. У місті пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, об'єкти промисловості, будівля районного відділу Нацполіції.

У місті Куп'янськ унаслідок ворожих обстрілів зруйновано об'єкт транспортної інфраструктури та пошкоджено приватні житлові будинки.

У будинку в центрі Харкова, що напередодні постраждав від російського обстрілу, відновлюють комунікації. Під’їзд, в який влучила ракета, необхідно буде розібрати і відбудувати, в інших уже працюють комунальники.

Харків. Зруйнований ракетою будинок на вул. Мироносицька.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 14 пожеж, 1 з яких виникла внаслідок артобстрілу:

  • у місті Куп’янськ снаряд далекобійної артилерії ворога влучив у приватну оселю, поранений 41-річний чоловік, пошкоджено житловий будинок та 2 легкові автомобілі, сталася пожежа на площі 0,5 кв. м.

Три рази рятувальники перевіряли місця влучання ворожих снарядів у населених пунктах та з’ясовували наслідки:

  • у місті Куп’янськ зазнали пошкоджень 9 приватних домоволодінь і локомотивне депо;
  • у селищі Ківшарівка пошкоджена будівля лікарні;
  • у місті Вовчанськ зруйновані 2 приватні оселі, релігійна споруда, адміністративна будівля, 2 житлові 5-поверхівки, виробниче підприємство, магазин і 3 торговельні павільйони. Загинула 1 особа, ще 1 отримала поранення.

Минулої доби поліцейські Харківщини забезпечили оперативне реагування на 889 повідомлень громадян.

  • За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 73 особи.
  • У Харкові поліцейські оперативно розшукали та повернули матері 16-річного підлітка з розладом розвитку.
  • Поліцейські встановлюють обставини смертельної аварії, яка сталася у селищі Пісочин 29 січня близько 18:40. Там у результаті зіткнення ВАЗ-21104 і Volkswagen загинув водій ВАЗ-21104.

ДТП у селищі Пісочин. 29 січня 2023

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 33 вибухонебезпечні предмети.

Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 12 тонн питної води.

Нагадаємо, у місті Лозова третю добу комунальники ліквідовують аварію на водомережах. Без води залишаються 3000 жителів Авилівської частини міста.

Фахівці АТ «Харківобленерго» продовжують відновлювати електромережу в селищі Слатине Харківського району. Зараз там заживлено 60 % абонентів.

Нагадаємо також, що в селищі Донець пройшов відкритий волейбольний турнір на підтримку ЗСУ.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко