Харківщина станом на ранок 5 червня: головні події

05.06.2023 08:57 Новини
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Харківська область станом на ранок 5 червня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 5 червня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку агресор здійснив невдалу спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи через Державний кордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області. Завдав ракетних ударів поблизу Вовчанська та Чугуєва, а також авіаційних ударів у районах населених пунктів Івашки, Огірцеве, Гатище. Загалом за добу обстрілів зазнали Уди, Червона Зоря, Гоптівка, Красне, Зелене, Стариця, Огірцеве, Гатище, Івашки, Плетенівка, Вовчанськ, Караїчне, Бударки та Чугунівка.
  • На Куп’янському напрямку під артилерійськими та мінометними обстрілами опинилися Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Довгеньке, Кутьківка, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Табаївка та Берестове.
  • Сьогодні о 6:00 ранку росіяни обстріляли місто Куп'янськ. Унаслідок цього пошкоджено житлові будинки, гаражі та господарчі споруди. Без постраждалих.
  • Протягом доби рятувальники здійснили 32 оперативні виїзди, серед них: 13 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена бойовими діями, 1 – на перевірку місць обстрілів, 4 – для надання допомоги населенню та ще 14 були інші виїзди.
    Обстріл Харківської області
  • О 14:50 фахівці ДСНС обстежили місця, які потрапили під обстріли. Зокрема, в селищі Золочів Богодухівського району під час артилерійської атаки було пошкоджено фасад спортивного учбового закладу, а також поранено двох людей. Чоловіка 1983 року народження та жінку 1985 року народження.
  • У Куп'янському районі через обстріли сталася лісова пожежа. В результаті події в селі Піщане пошкоджено приватний житловий будинок та поранено 58-річну жінку.  
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 8 вибухонебезпечних предметів.

Нещодавно ми писали, у Харківській області пришвидшили темпи реєстрації пошкодженого майна за програмою єВідновлення. Програма розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів та підлягає відновленню. Йдеться про ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках.

Нагадаємо, жителям регіону необхідно зареєструвати пошкоджене житло в «Дії» для отримання компенсації за програмою «єВідновлення». Власникам пошкодженого житла, які не можуть подати повідомлення через «Дію», треба звернутись до ЦНАПу.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко