У Харкові відкрили пам'ятник дітям – жертвам збройної агресії рф

04.06.2023 18:30 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Монумент дітям, які загинули, встановлено в центрі Харкова – поряд із будівлею обласного палацу дитячої та юнацької творчості.

Про це повідомляє  «Слобідський край» з посиланням на сайт ХОВА. Відкриття відбулося за участю Першої Леді України Олени Зеленської, начальника ХОВА Олега Синєгубова та народного депутата України Павла Якименка.

«Важко відкривати пам’ятники загиблим. Особливо якщо ці загиблі – діти. Адже діти мають жити. Як мали жити маленькі мешканці розбитих російськими ракетами будинків по всій країні. Повинні були жити всі пасажири автівок з написом «Діти», розстріляних окупантами», – сказала Олена Зеленська.

Начальник Харківської ОВА повідомив, що за 15 місяців злочинної війни росіяни вбили на Харківщині 76 дітей. Наймолодшій жертві путінських злочинів було всього 5 місяців. Більше 200 дітей отримали поранення. 

Автор скульптурної композиції  – відомий митець, талановитий скульптор Михайло Ятченко.  

Пам'ятник загиблим внаслідок агресії рф дітям

Композиція монумента складається зі скульптур фігур дітей – хлопчика і дівчинки, які злітають над гранітною глибою, що уособлює вибух. Фігури дітей постають в образі ангелів з обгорілими крилами. Вони виконані у бронзі зі спеціальним облицюванням, яке надає металу додаткову довговічність та відтінки. Загальна висота всієї композиції становить близько п'яти метрів. 

На вертикальній полірованій площині каменя верхнього блоку нанесено текст: 

«Маленьким янголам, 

які так рано зустрілись

з людською жорстокістю

та, на жаль, ніколи

не стануть дорослими…».

Раніше ми писали також, що у Харкові відкрилися виставки, присвячені долям людей на війні.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Інна Можейко