Харківщина станом на ранок 6 січня: основні події

06.01.2023 08:42 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 6 січня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку під артилерійським та мінометним вогнем опинилися райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка і Фиголівка Харківської області.
  • На Куп’янському – Тавільжанка, Дворічна, Вільшана, Синьківка, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне і Берестове. На даному напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення, проте успіху не має.
  • Фахівці ДСНС здійснили 15 оперативних виїздів, серед них: 5 – на ліквідацію пожеж, одна з яких спричинена обстрілом з боку рф.
  • Близько 12:30 окупанти поцілили у навчальний заклад в селищі Дворічна, спричинивши пожежу на площі 800 кв. м. З вогнем боролися 20 осіб особового складу та 4 одиниці техніки протягом майже трьох годин.
    Обстріл селища Дворічна, Харківська область
    Ліцей в селищі Дворічна після обстрілу, Харківська область
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в селищі Дворічна отримав поранення 75-річний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.
  • О 10:40 рятувальники з Куп’янська виїжджали на перевірку території міста після чергових обстрілів. Зафіксовано пошкодження будівлі підприємства, яке наразі не експлуатується, проте пожежі не сталося.
  • У районі Північної Салтівки в місті Харків підрозділи ДСНС допомагали будівельникам відбудовувати і ремонтувати пошкоджені багатоповерхівки. Зокрема, використовуючи важку інженерну техніку, вони розбирали пошкоджені будівельні конструкції, щоб замінити їх новими. Роботи проводились на трьох дев’ятиповерхівках на вулицях Метробудівників та Наталії Ужвій. До події було залучено 16 осіб особового складу та 8 одиниць техніки ДСНС.
    Північна Салтівка, Харків, розбір завалів
    Зруйнована квартира в районі Північна Салтівка, Харків
  • У зв’язку з проведенням святкових заходіву період з 10:00 до 16:00 електропоїзди Харківського метрополітену будуть слідувати Салтівською лінією без зупинки на станції «Університет».
    (Час поновлення висадки та посадки пасажирів на станції може змінюватися залежно від розкладу заходів).
  • Піротехніки знешкодили 135 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міста Куп’янськ отримали 10 т питної води.

Нещодавно ми писали, У Вовчанську і П’ятихатках установлять нові модульні будиночки для бригад «швидкої», а на агрокомбінаті у Чкаловському вимушені звільняти людей і готують позов до рф на пів мільярда гривень.

Автор: Юлія Гнатченко