Харківщина станом на ранок 8 лютого: основні події

08.02.2023 08:59 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 8 лютого.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку під ворожим вогнем опинилися райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Глибоке, Липці, Стариця, Мороховець, Зелене, Нескучне, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Вільхуватка, Красне Перше, Новомлинськ і Кам’янка Харківської області.
  • На Куп’янському  Дворічна, Гряниківка, Кучерівка, Куп’янськ, Курилівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове, Крохмальне, Вишневе, Червонопопівка і Кузьмине. Крім того, ворог завдав авіаударів у районах Котлярівки і Крохмального.
  • 7 лютого близько 23:00 окупанти здійснили ракетний удар по центру Харкова. 4 ракети, попередньо С-300, влучили в об'єкт цивільної промисловості. На місці влучання зруйновано будівлі, а згодом сталася масштабна пожежа. Також зафіксовані удари в землю на території Центрального парку міста. Ніхто не постраждав, а ліквідація наслідків обстрілу триває.
  • У місті Вовчанськ у результаті артобстрілу отримала поранення та була госпіталізована 16-річна дівчина. Ще одна 74-річна жінка загинула.
  • Повторні пошкодження внаслідок обстрілу отримала міська лікарня Вовчанська, в яку напередодні вже поцілили російські військові. Це сталося близько 13:50. На даху центрального корпусу сталася пожежа, її площа склала 15 кв. м. Один з осколків влучив в автомобіль «швидкої», яка везла пацієнта. Ніхто не постраждав. 
  • О 17:40 після обстрілу селища Куп’янськ-Вузловий спалахнули 2 гаражі на площі 100 кв. м. Також повністю зруйновані 6 гаражів та 10 зазнали пошкоджень. 
    Ракетний обстріл, Харківська область, 7 лютогоРакетний обстріл Харківської області. 7 лютого
  •  Двічі рятувальники виїжджали на перевірку місць обстрілів. Зокрема, в селищі Дворічна зафіксовано пошкодження приватного домоволодіння. Постраждалих немає.
  • Піротехнічні підрозділи знешкодили ще 45 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нещодавно ми писали, Відключення світла у Харківській області: в яких громадах ситуація найскладніша. А також, Пливли на човнах та йшли по кризі: як енергетики відновлювали світло у Старому Салтові.

Крім того, дізнайтеся, якою буде погода в Харківській області 8 лютого: прогноз синоптиків.

Автор: Юлія Гнатченко