Харківщина станом на ранок 7 лютого: основні події

07.02.2023 08:56 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 7 лютого.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку наступальних угруповань противника не виявлено. Під ворожим вогнем опинилися райони населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Красне, Гатище, Вовчанськ і Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському – Іванівка, Кучерівка, Кислівка і Котлярівка.
  • Рятувальники здійснили 21 оперативний виїзд, серед них: 9 – на ліквідацію пожеж, 3 з яких спричинені обстрілами з боку рф та 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт.
  • О 19:20 окупанти обстріляли місто Вовчанськ. Спалахнула пожежа на даху двоповерхової будівлі міської лікарні на загальній площі 150 кв.м. Вогнеборці негайно евакуювали 8 людей з бомбосховища лікарні, які там переховувались, та приступили до гасіння пожежі. О 20:06 відбулась локалізація вогню, а о 20:50 – повна ліквідація. Постраждалих немає.
    Пожежа лікарні унаслідок обстрілу в місті Вовчанськ, Харківська область
  • О 20:55 після ще одного обстрілу Вовчанська загорівся трансформаторний стовп, який оперативно загасили пожежники за допомогою вогнегасника.
  • Близько 21:00 під ударом опинилося місто Куп’янськ. Влучання припало на приватне домогосподарство, де зайнявся дах будинку та автомобіль. Авто згоріло повністю, проте пожежу на даху будинку площею у 2 кв.м. вдалося оперативно ліквідували.
  • Рятувальники виїжджали на перевірку місця ворожого обстрілу в селищі Куп’янськ Вузловий. В населеному пункті зруйновано 1 приватну господарчу споруду, а також пошкоджені вікна 2-х житлових 5-типоверхівок. Без постраждалих.
  • Продовжилися аварійно-рятувальні роботи на п’ятиповерховій будівлі Харківського університету міського господарства ім. О.М. Бекетова, в який 5 лютого поцілила ворожа ракета. Працювали 24 особи особового складу ДСНС та 5 одиниць рятувальної техніки.
  • Піротехнічні підрозділи знешкодили ще 13 одиниць вибухонебезпечних предметів.
  • Фахівці Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування виїздили на місце підриву 2-х чоловіків на невідомому вибуховому предметі. Це сталося на території Балаклійської громади між селами Вербівка та Пришиб. В результаті вибуху 38-річний чоловік загинув, а 32-річний чоловік зазнав поранень. Піротехніки допомогли доставити постраждалого до карети екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо, в місті Ізюм почали перепоховання ексгумованих місцевих жителів, які загинули унаслідок збройної агресії. Витрати на поховання взяла на себе міська влада. Процес триває. 

Також ми писали, як Шевченківська та Чкаловська громади уникнули сміттєвої катастрофи. Під час окупації частини регіону між селищами Шевченкове та Чкаловське було заблоковано роботу полігона твердих побутових відходів. Окупанти обстрілювали зі сміттєзвалища населені пункти області, а після того, як пішли, залишили по собі «сюрпризи».

Автор: Юлія Гнатченко