Харківщина станом на ранок 8 січня: основні події

08.01.2023 10:07 Новини
Терор не припинено: попри усі розмови про припинення вогню на Різдво, ворог продовжував завдавати ударів по Харківщині.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, російські окупанти цієї доби обстріляли село Стариця та селище Дворічна Харківської області. 

У Дворічній під ворожий обстріл потрапив приватний житловий будинок та будівля підрозділу ДСНС. Також були пошкоджені дві автоцистерни та оперативний автомобіль пожежників. Без постраждалих.

Найтрагічнішими стали два ракетні  удари, які ворог завдав по місту Мерефа Харківського району. Там було пошкоджено об'єкт цивільної промисловості. На жаль, загинув 50-річний мирний мешканець. Ще один мирний мешканець отримав поранення.  За попередніми даними, наведеними Харківською обласною прокуратурою, ворог обстріляв населений пункт ракетами типу С-300 з території бєлгородської області рф.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу здійснили 16 оперативних виїздів, з яких 7 – було на ліквідацію пожеж.

Одна з них трапилася 7 січня у с. Новоселівка, Нововодолазької територіальної громади. Там горіла господарча споруда та прибудова до житлового будинку. На час прибуття рятувальників загальна площа пожежі складала 65 кв. м. Під час гасіння осередку пожежі постраждав власник домоволодіння, 1946 року народження – його з термічними опіками було госпіталізовано до районної лікарні. Пожежа ліквідована, її причина  встановлюється.

Мешканцям міста Куп’янськ рятувальники доставили 5 тонн питної води.

Нагадаємо, в  «Харківобленерго» оприлюднили графік відключення світла на наступний тиждень.

А ще жителі Харківщини можуть перевірити вибухонебезпечні території на онлайн-мапі.

 

Автор: Інна Можейко

Теги: