Харківщину обстрілювали з усіх калібрів: одна людина загинула, є поранені

10.07.2022 11:50 Новини
За минулу добу ворог завдавав ударів по Харківській області, руйнуючи цивільні об'єкти.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ , на Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує для недопущення просування наших військ. 

Окупанти обстріляли з артилерії різних калібрів  Харків, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине, Іванівку, Дементіївку, Соснівку, Рубіжне та Слатине. Авіаудар зафіксовано поблизу Верхнього Салтова. З території Бєлгородської області окупантами завдано ракетного удару по місту Харкову крилатою ракетою типу «Іскандер».

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов  повідомив, що за ніч Штаб оборони Харкова зафіксував ракетні влучання в Основ’янському та Слобідському районах.  О 03.30 унаслідок удару частково зруйновано 2-й та 3-й поверхи освітнього закладу. Загиблих та постраждалих немає. Хвилиною пізніше від ракетного удару зруйновано частину житлового будинку на 6 квартир. Загиблих немає, госпіталізований чоловік 62 років, стан – середній. 

 В Ізюмському районі – в  Донецькій громаді – через обстріли тричі горіли відкриті території. Госпіталізований 1 чоловік 48 років.

У Чугуївському районі внаслідок обстрілу за межами населеного пункту горіла трава та хвойна підстилка, а також поле з пшеницею на площі 0,1 га. 
Трагедія сталася у Печенігах. Тут учора  о 2-й годині внаслідок обстрілу загорівся приватний будинок. На жаль, 20-річна жінка загинула. Поранена та госпіталізована 42-річна жінка.

Раніше ми писали також, що окупанти знищили близько 35 % приватного сектора в громаді на Харківщині 

Автор: Інна Можейко