Харківська область отримала від Франції майже дві сотні генераторів

21.01.2023 17:21 Новини
У Харківську область за участю тимчасово повіреного у справах Посольства Франції в Україні Бенжамена Роріга передали 188 генераторів різної потужності.

Про це повідомляє пресслужба Харківської ОВА, передає «Слобідський край».

Як розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов, генератори розподілять між звільненими громадами області. Частину з них використають для обладнання нових Пунктів Незламності.

«Ми щиро вдячні за цю надважливу допомогу, адже окупанти не припиняли тероризувати мирне населення нашого регіону. Майже від кожного обстрілу потерпає критична інфраструктура Харківщини. Аби жителі області мали змогу і обігрітися, і бути на зв’язку із своїми рідними, необхідні генератори», – додав Олег Синєгубов.  

Акцію назвали «Світло та тепло для України». Ініціативу створили спільно з Об’єднанням теслярів Франції. Це вже друга гуманітарна допомога такого обсягу для України від цієї організації.  

Нагадаємо, нещодавно амбулаторії у Безруках та Слатиному Дергачівської громади отримали потужні генератори.

Селищу Борова благодійники передали чотири генератори для забезпечення роботи соціальної сфери та для підтримки діяльності інфраструктури громади.

Нагадаємо також, що міська рада міста Лозова Харківської області збільшила обсяг програми реформування ЖКГ на 10 мільйонів гривень для закупівлі генераторів. На ці гроші планують закупити 17 джерел альтернативного живлення.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко