Харківська область отримала від Об’єднаних Арабських Еміратів 89 генераторів

24.01.2023 14:41 Новини
Генератори потужністю від 3 до 8 кВт, які надійшли в Харківську область від Об’єднаних Арабських Еміратів, передадуть до медичних установ області.

Про це повідомляє пресслужба Харківської ОВА, передає «Слобідський край».

«Дякую за підтримку благодійному фонду «UAIM» та Об’єднаним Арабським Еміратам», – зазначив заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Ігор Волченко.

Загалом до Харківської області спрямували 248 генераторів, 89 з яких отримають заклади охорони здоров’я. Решту планують використати в Пунктах Незламності та надати для інших потреб громад.

«Враховуючи, що «екстренка» розташована в 77 місцях дислокації на теренах області, то, звичайно, 15 потужних генераторів на 6,5 кВт – це суттєва підтримка. Так ми практично закриваємо нашу потребу», – додав директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

Харківська область, генератори від Об’єднаних Арабських Еміратів для лікарень області

Зокрема, Богодухівський район отримав 16 генераторів, Красноградський – 15, Лозівський – 10, Чугуївський – 10, Харківський – 13, Ізюмський і Куп’янський – по 2. Також 5 генераторів спрямують на потреби Департаменту охорони здоров'я та 1 передадуть для обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні.

Нагадаємо, 21 січня в Харківську область за участю тимчасово повіреного у справах Посольства Франції в Україні Бенжамена Роріга передали 188 генераторів різної потужності.

Також нещодавно амбулаторії у Безруках та Слатиному Дергачівської громади отримали потужні генератори.

Селищу Борова благодійники передали чотири генератори для забезпечення роботи соціальної сфери та для підтримки діяльності інфраструктури громади.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко