Куп'янський напрямок: де вдарили з авіації окупаційні війська (мапа)

05.02.2024 08:22 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 5 лютого  2024 року оперативна обстановка на Куп'янському напрямку залишається напруженою, тривають важкі бої. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ. 

Протягом доби військові країни-агресорки не вели наступальних дій у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку. Однак ціла низка населених пунктів зазнала авіаційних ударів, серед них: Мала Вовча, Устинівка, Вільхуватка, Хатнє, Великий Бурлук, Камʼянка, Колодязне, Синьківка, Петропавлівка, Кучерівка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Піщане.

– Терор з боку росії мирного населення прикордонних та прифронтових районів Харківської області триває. Протягом доби ворог не припиняв обстрілів з різних видів озброєння. Авіаційних ударів зазнали щонайменше 15 населених пунктів, – повідомив у своєму ранковому зверненні начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

Прикордонні населені пункти Харківщини

Прифронтові населені пункти Харківщини

Частина населених пунктів, які зазнали авіаційних ударів росіян, 5 лютого / Фото: DeepState

Нагадаємо, днями Синєгубов повідомив: «Ми маємо бути готові 24/7». За його словами, росія може проводити певні наступальні дії по будь-якому напрямкуЦе і північ, і північно-східний Вовчанський напрямок, це і східний напрямок, де вона фактично вже реалізовує такі плани.

Також ми писали, скільки жителів залишилося у розбитій Дворічній та куди розселяють людей з Дворічанської громади після евакуації. На друге питання відповіла начальниця Дворічанської селищної військової адміністрації Галина Турбаба. 

Автор: Анна Хливнюк