Куди розселяють людей з Дворічанської громади після евакуації

03.02.2024 11:24 Новини
Фото надано Дворічанською СВА Фото надано Дворічанською СВА

Багато людей, які вимушені залишити свій дім, хвилюються, що ніхто не допоможе їм на новому місці. Питання, чи насправді у евакуйованих є проблеми, ми поставили начальниці Дворічанської селищної військової адміністрації Галині Турбабі. 

Як розповіла медіа «Слобідський край» начальниця Дворічанської СВА, через постійні обстріли населених пунктів у громаді залишилося 1000 людей з близько 14 тисяч, які жили до повномасштабного вторгнення. При організованій евакуації з громади ніхто на вулиці не залишився, всі влаштовані.

- Є люди, які виїздять самостійно, і вони знають, куди їдуть. А тих, кого організовано евакуюють, обов’язково влаштовують на новому місці. Розміщують у гуртожитку, допомагають оформити ВПО, надають гуманітарну допомогу. Ми дуже вдячні команді Ігоря Клименка, евакуаційному загону Товариства Червоного Хреста. Коли даємо заявку на евакуацію, одразу відгукуються, вивозять і влаштовують людей, - розповідає Галина Турбаба.

Начальниця СВА каже, що у минулому році були ситуації, коли переселенців вивезли, а більше нічим їм не допомогли. Але люди самі просилися до цих волонтерів: щоб їх підвезли до Харкова – і все. Та потім, коли у СВА дізнавалися про такі випадки, то підключалися і всіх розміщували.

Близько 2000 внутрішньо переміщених осіб із Дворічанської громади зараз мешкають у гуртожитках вишів Харкова.

Нагадаємо, що ми писали, як триває евакуація у Дворічанській громаді та чому люди залишаються вдома, незважаючи на небезпеку. А нещодавно родина з Дворічної отримала енергоефективну оселю у Пісочинській громаді.

Також ми писали, скільки жителів наразі залишається у селищі Дворічна.

Автор: Марія Іващенко