Купити українське – отримати гроші назад: Зеленський анонсував нову програму

27.02.2024 16:38 Новини

Президент України анонсував нову програму, в рамках якої українці зможуть повернути частину грошей за купівлю товарів вітчизняного виробництва. 

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський 26 лютого під час заходу «Зроблено в Україні», пише «Слобідський край» .

Цього року в Україні має запрацювати програма національного кешбеку «Купуй українське». Вона полягає у тому, що українці зможуть отримувати назад частину коштів, витрачених на товари вітчизняних  виробників.

За словами Президента, держава має зробити усе можливе, аби якомога більше українських підприємств змогли зберегти і масштабувати свою роботу. Для цього він доручив Кабміну розробити декілька практичних кроків, один з яких – програма кешбеку «Купуй українське». 

За купівлю визначених типів товарів та послуг, вироблених в Україні, українці зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну карту. Щоби гроші залишились і працювали в Україні, – пояснив Володимир Зеленський.

Наразі розробляються усі необхідні технічні та фінансові аспекти програми, аби вона могла стартувати вже цього року.

Раніше Уряд вже ухвалив постанову про популяризацію товарів українського виробництва. Зокрема, бренд «Зроблено в Україні», повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Зазначені заходи мають привести до +0,14% нашого ВВП – це понад 22 000 нових робочих місць та понад 4 мільярди гривень додаткових надходжень до бюджету.

Нагадаємо, у понеділок 26 лютого Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків. Йдеться, зокрема, про демобілізацію військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки у 2024 році. Під час дії воєнного стану їм буде надана можливість звільнитися у запас.

Окрім того, 25 лютого під час пресконференції у Києві Президент уперше розповів про втрати з української сторони, майбутній наступ росії та попередив, що найближчі місяці для України будуть складними. 

Автор: Анна Хливнюк