Міська влада Ізюма виїхала із заблокованого міста, але продовжує працювати

31.03.2022 14:30 Новини
Міська рада Ізюма Харківської області виїхала з повністю заблокованого міста та продовжує функціонувати в Ізюмському районі. Зараз вони працюють над гуманітарними коридорами для міста та самостійно розвозять допомогу по селах громади.

Про це повідомляє представник міськради Ізюма Максим Стрельник.

Він пояснює виїзд міськради до району тим, що російські окупанти заглушують будь-який зв'язок у місті, що унеможливлює міськраді виконувати свої функції.

– Ми робимо все, що в наших силах, щоб урятувати ізюмчан з полону російських окупантів, і ми не змогли б цим займатися, якби залишились у місті без зв’язку, – пояснює Стрельник.

Він повідомив, що потенційно вороги могли вже розшукувати представників міськради за місцем проживання.

– Можливо, ворог і наші місцеві зрадники, які вже «зачистили» наші домівки в пошуках нас, хотіли б щоб міська влада залишилася в заблокованому місті, бо вони точно знають, що тоді б усіх нас одразу арештували або розстріляли російські окупанти, – пише представник міськради.

Основна робота міської ради Ізюма – це співпраця з Харківською обласною військовою адміністрацією над тим, щоб погодити гуманітарні коридори до міста. Адже в Ізюмі ситуація продовжує залишатися катастрофічною. Майже 20 тисяч мешканців міста вже протягом приблизно 20 діб залишаються у блокаді без їжі, води, ліків, світла, тепла та зв'язку.

– Ситуація в Ізюмі, на жаль, найгірша серед усіх міст України. Такої жорстокості вороги не проявляють навіть у багатостраждальному Маріуполі, бо там хоч іноді відкриваються гуманітарні коридори. А в Ізюмі раз за разом російські окупанти відмовляють у наданні гуманітарних коридорів у місто. Якщо найближчими днями ситуація не зміниться, то гуманітарна катастрофа в Ізюмі перетвориться на геноцид українського населення на Слобожанщині, – прогнозує Стрельник.

Наразі представники міськради самостійно доставляють гуманітарну допомогу в села Ізюмської громади та відвідують мешканців міста, які вже були евакуйовані до інших громад, та не можуть зробити це для самого міста Ізюм.

 
Автор: Олександр Манченко