На кордоні з рф відновив роботу гуманітарний коридор

07.08.2023 12:21 Суспільство
Фото: Реінформ Фото: Реінформ

Українці, які евакуйовуються з окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка – Покровка на кородоні Сумської області і білгородської області рф.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 

На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати і дістатися до Сум або інших міст України.

Охочі евакуюватися із Сумської області можуть також скористатися спеціальним евакуаційним поїздом Суми-Київ. Він щодня курсує з Сум: відправляється о 6:47 і прибуває до Києва об 11:41.

На вокзалі Укрпошта виплачує кожному громадянину по прибуттю 3 тисячі гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень для всіх інших осіб.

Усіх охочих Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району.

З питань евакуації звертайтеся за телефоном гарячої лінії Сумської ОВА: (0542)-77-99-55 або на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.

Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, у Харківській області зареєстровано понад пів мільйона внутрішньо переміщених осіб, деяких з них торкнуться нововведення щодо надання державної допомоги ВПО.

Нагадаємо, термін ідентифікації в Ощадбанку отримувачів пенсій, який планувалося запровадити з серпня,  продовжено до кінця січня 2024 року. До отримувачів виплат ВПО ідентифікацію взагалі не застосовуватимуть.

Також ми писали, що з березня в Україні  проходила поетапна індексація пенсій та виплата компенсацій. Останнє підвищення було у липні, але у серпні деякі категорії громадян, у тому числі пенсіонерів можуть отримати додаткові гроші.

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.