Можливий наступ рф на Харківщині не стане несподіванкою – ХОВА

01.02.2023 10:49 Новини
Останнім часом російські окупанти стали частіше завдавати ударів по цивільній інфраструктурі Харківської області. Детальніше про ситуацію в регіоні та можливий наступ розповів начальник ХОВА.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

В ефірі телемарафону «Єдині новини» він зазначив, що можливий наступ російської армії на Харківському напрямку не стане несподіванкою. 

«У нас дещо збільшилися обстріли по Вовчанському та Куп’янському напрямках. Ворог обстрілює хаотично приватний житловий фонд, багатоповерхівки, лікарні», – зазначив очільник ХОВА.

Стосовно військової присутності:

«Наразі ми не спостерігаємо її збільшення, однак ми готові, оскільки ворог усе ж може провести оперативно та швидко якісь маневри. Якщо буде наступ або спроба такого наступу, він не має стати для нас неочікуваним», – наголосив Олег Синєгубов.

Він зауважив, що через безпосередню близькість до кордону Харківська область не припиняє укріплюватися.

«Ми продовжуємо укріплення обороноздатності нашої області на півночі, північно-східному напрямку, фактично по всій лінії державного кордону з агресором, це в нас 315 кілометрів. Ми посилюємо фортифікаційні споруди, обладнання для того, щоб у ворога не було жодного шансу відбити втрачені позиції», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 1 лютого, близько 7:30 ранку під ударом опинилося місто Куп'янськ. У результаті цього отримав осколкове поранення та був госпіталізований пенсіонер. 

Нагадаємо також, днями окупанти вчергове обстріляли місто Вовчанськ: одна людина загинула, одну поранено. Крім того, у ніч проти 27 січня військові рф завдали ракетного удару по Куп’янську ракетами С-300. Ворожа ракета влучила в місцевий коледж.

Більше новин Харківської області читайте на нашому сайті.

Автор: Юлія Гнатченко