Харківщина станом на ранок 1 лютого: основні події

01.02.2023 08:58 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 1 лютого.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України зберігається висока загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку під артилерійським та мінометним вогнем опинилися райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Зелене, Нескучне, Огірцеве, Вовчанськ, Стариця і Бударки Харківської області.
  • На Куп’янському ворог обстріляв позиції наших військ у районах Іванівки, Куп’янська, Кислівки і Котлярівки.
  • Сьогодні, 1 лютого, о 7:30 ранку російські окупанти обстріляли місто Куп'янськ. У результаті цього отримав осколкове поранення та був госпіталізований 60-річний чоловік. 
  • Фахівці ДСНС здійснили 20 оперативних виїздів, серед них 10 – на ліквідацію пожеж.
  • Рятувальники перевірили місця, де сталися влучання ворожих боєприпасів. Зокрема, в селі Шипувате Куп’янського району далекобійний снаряд потрапив у землю поруч із Будинком культури. Попередньо, це були 2 ракети типу С-300. Постраждалих немає, пожежі не сталося.
  • У селищі Дворічна Куп'янського району в результаті обстрілу було вибито вікна в одній з будівель ДСНС, а також пошкоджено автомобіль рятувальників. 
  • 31 січня продовжувались аварійно-рятувальні роботи з розбору завалів та пошуку фрагментів тіла загиблої жінки у зруйнованому ракетою житловому 4-поверховому будинку в Київському районі Харкова. На місці працювали верхолази, рятувальники, важка інженерна та комунальна техніка. Всього від ДСНС: 22 людини і 7 одиниць рятувальної техніки. Їм удалося демонтувати більшу частину аварійних конструкцій, розчистити значну частину завалів будівельного сміття, під яким на рівні 4-го поверху були виявлені фрагменти тіла загиблої.
  • Піротехнічні підрозділи за добу знешкодили 10 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міст Куп’янськ та Ізюм отримали 16 тонн питної води.

Нагадаємо, в Харківській області планують відремонутвати ще сім мостів та зруйновану дорогу. Відновлення полотна значно скоротить шлях до прикордонних населених пунктів. Крім того, в Ізюмському районі повернули світло до двох сіл, які були знеструмлені з березня.

Дізнайтеся також, яку погоду прогнозують синоптики на 1 лютого, та чи варто очікувати похолодання.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Юлія Гнатченко