На Харківщині для посилення оборони побудують нові фортифікаційні споруди

06.10.2022 14:59 Новини
З резервного фонду державного бюджету для будівництва фортифікаційних споруд у Харківській області виділено 300 мільйонів гривень.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

- Після деокупації область посилить свої оборонні можливості. Кабінет Міністрів України виділив 300 мільйонів гривень на зведення додаткових фортифікацій. Працюємо, щоб окупанти не мали жодного шансу і тільки тікали з нашої землі!, - написав він у своєму Telegram.

фортифікаційні споруди, Харківщина

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 4 жовтня, Харківська військова адміністрація може здійснювати закупівлі шляхом укладення прямих договорів, але перелік витрат треба погоджувати з Міністерством розвитку громад та територій.

В документі зазначається, що звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням, треба надати профільним міністерствам до 30 грудня 2022 року.

фортифікаційні споруди, Харківська область

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення рф на території області постраждало щонайменше 230 об’єктів охорони здоров’я, серед них на деокупованих територіях понад 80 об’єктів пошкоджено і не менше 15 повністю зруйновано.

Також росіяни завдали збитків житловому фонду Харківщини. Наразі необхідно відшкодувати на відновлення та побудову лише багатоповерхових житлових будинків Харківської області понад три мільярди гривень.