На Харківщині дорожники працюють під ворожими обстрілами: є поранені та пошкоджена техніка

07.12.2023 22:25 Новини
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

На Харківщині триває активна робота на мостових спорудах, зруйнованих внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Міст на автодорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка був зруйнований ще в лютому минулого року, на початку повномасштабного вторгнення. Після деокупації області було споруджено тимчасову модульну переправу для обʼїзду, конструкції для якої Україні передала Норвегія, повідомляє «Слобідський край».

Одночасно з цим почалися й роботи з відновлення зруйнованої споруди. За даними Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області, робітники вже демонтували дві зруйновані прогонові будови, влаштували нові фундаменти на береговій опорі, а до кінця поточного року мають виконати влаштування нової проміжної опори та ригелю з подальшим монтажем балок прогонових будов. Оскільки цей міст забезпечує логістичне сполучення кількох вкрай важливих маршрутів, роботи тут йдуть дуже активно, а завершити їх мають у травні наступного року.

Загалом внаслідок проведення активних бойових дій у Харківській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів.

– Роботи проводяться на 25-ти, на всіх 27-ми влаштовані тимчасові переправи та об'їзди, тобто логістичне сполучення областю забезпечено. Активно ми працюємо на 19-ти, тому що на інших не дозволяє безпекова ситуація. Вже, чесно кажучи, зафіксовані обстріли цих об’єктів, які є об’єктами критичної інфраструктури, в той час, коли там працювали наші люди. Є поранені, є пошкоджена техніка, – повідомив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області Андрій Алексєєв.

Ми вже писали, де Служба відновлення відбудовує зруйновані окупантами мости. 

Нагадаємо також, що у Харківській області дорожники відновлюють 8 мостів, які були зруйновані внаслідок військової агресії рф.

Автор: Олег Артаєв

Теги: