На Харківщині ворог знову намагався йти в наступ

22.08.2022 09:27 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура
22 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

На сьогоднішній день на Харківському напрямку тривають активні бойові дії. Лише за минулу добу загарбники завдали обстрілів із танків, ствольної та реактивної артилерії неподалік Світличного, Слатиного, Питомника, Петрівки, Піщаного, Гусарівки, Мосьпанового, Криничного та Пришиба. Знову спробували йти в наступ у напрямках Довгеньке – Дібрівне, Бражківка – Нова Дмитрівка. Не маючи успіхів, відійшли з втратами.

Крім того, протягом доби окупанти обстрілювали населені пункти Лозівського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів області. Так, на теренах Лозівщини через бойові дії зайнялася суха трава та лісосмуги, а в селищі Золочів отримала поранення 83-річна жінка. В Чугуївському районі через потрапляння снаряду загорілось поле з пшеницею площею 500 кв. м. 

Учора ввечері, близько 21:00, з РСЗВ було обстріляно Київський район Харкова. Унаслідок події пошкоджено приватні житлові будинки, 63-річна жінка отримала поранення, а також 35-річний чоловік - вибухові травми. За попередніми даними, обстріл здійснювався з РСЗВ. Трохи згодом, о 3:00 ночі, ворог знову завдав ракетного удару по Київському району. Цього разу з території бєлгорода було випущено дві ракети типу С-300, які пошкодили двоповерхову будівлю. Наразі інформація щодо руйнувань уточнюється.