Окупанти обстріляли з РСЗВ та запалювальними снарядами населені пункти Харківщини – ХОВА

28.07.2022 09:59 Новини
https://fakty.com.ua/ua https://fakty.com.ua/ua
28 липня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Цієї ночі росіяни завдали чергового ракетного удару по Харкову. Унаслідок чого постраждали Немишлянський та Київський райони міста. На місцях влучань зруйновано або пошкоджено промислові об'єкти, приватний будинок, виникло декілька пожеж. 

«Два обстріли Харкова за ніч. Обидва сталися одразу після опівночі. Один ближчий до центру, другий в одному з прилеглих до нього районів. Знову ракети С-300. Як результат – дві невеликі пожежі, які ліквідовані нашими рятувальниками. Інформації про постраждалих наразі немає», прокоментував ранкові обстріли мер Харкова Ігор Терехов.

На теренах області агресор інтенсивно обстріляв Чугуїв. Подія сталася сьогодні вранці. Так, через обстріл міста із РСЗВ пошкоджені приватні домоволодіння та господарчі споруди. Одне з влучань сталося у багатоквартирний житловий будинок, де згодом виникла пожежа. Наразі на зазначених місцях подій працюють профільні служби. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, жертв та постраждалих немає.

Вчора ввечері зазнало удару і селище Печеніги Чугуївського району, яке окупанти обстріляли запалювальними снарядами. Через це сталося одразу декілька пожеж на відкритих територіях, також пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Працівники ДСНС працюють над встановленням типу вибухонебезпечних предметів.

На території Богодухівського району через бойові дії зайнялися поля з пшеницею, а в селі Циркуни Харківського району унаслідок влучань виникло одразу 7 пожеж. 

Загальна кількість постраждалих за добу:

У Харківському районі – 3. Двоє 47-річних чоловіків та 12-річний хлопчик. Так один з постраждалих наразі знаходиться у важкому стані.  

На Харківському напрямку продовжуються активні бойові дії. Минулої доби рашисти завдали авіаударів неподалік Руських Тишків та вели повітряну розвідку з БПЛА. Крім того, загарбники намагалися вести штурмові дії в районі Ізюма, а саме у напрямках Довгеньке – Мазанівка та Пасіка – Долина. Успіху не мали, тому відступили з втратами.

«Наші захисники успішно тримають свої позиції та продовжують нищити загарбників. Україна переможе», – розповів Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко