Уранці росіяни завдали ракетний удар по Харкову та області – ХОВА

27.07.2022 09:20 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
27 липня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області після чергових обстрілів.

Цього ранку близько 5:00 ранку окупаційна армія завдала ще одного ракетного удару по території Харківщини. У Харкові постраждали Індустріальний та Новобаварський райони. Так, в Індустріальному районі пошкоджено будівлю об’єкта критичної інфраструктури. Крім того, унаслідок влучання сталася пожежа, у якій зайнялися 10 автомобілів. У Новобаварському – вибиті вікна в одному з житлових будинків.

«Щодо обстрілу Індустріального району. Все-таки є поранені, шестеро людей. Ними зараз займаються наші лікарі. Був ще ранковий приліт у Новобаварському районі. Там, на щастя, обійшлося без постраждалих та без пожежі. Але вибиті вікна в житловому будинку», – прокоментував ситуацію мер міста Ігор Терехов.

На теренах області ворог протягом доби обстрілював Чугуївський, Харківський та Богодухівський райони. Так, після 5:00 ранку росіяни частково зруйнували триповерхову адміністративну будівлю лісового коледжу в Чугуївському районі. В Харківському, а саме в селі Циркуни після 20:00 через обстріл виникла пожежа в приватному будинку. Трохи згодом, уже о 21:00, у Дергачівській громаді унаслідок бойових дій зайнялися двоповерховий будинок та автомобіль. Щодо Богодухівського району, то там у селищі Золочів рашисти зруйнували приватний будинок та фермерське господарство. Постраждалих унаслідок зазначених подій немає.

Голова ХОВА також поділився оновленою інформацію про стан бойових дій на Харківському напрямку.

«Зі ствольної та реактивної артилерії росіяни завдавали ударів по Харкову, Чугуєву, Шевелівці, Краснопіллю. За допомогою понтонних переправ загарбники намагаються покращити свою логістику. Ворог намагався розкрити побудову оборони українських військ у районі населеного пункту Чепіль – українські військові знешкодили окупантів», – розповів Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко