Окупанти розгортають табори на території Бєлгородської області

09.04.2022 08:05 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 9 квітня.

Розпочалася сорок п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

На Слобожанському напрямку противник продовжує інтенсивні обстріли та часткове блокування міста Харкова. А також посилює ведення радіоелектронної розвідки.

За інформацією Генштабу, на території Бєлгородської області російські військові розгорнули польові табори для підрозділів, які переміщені з інших операційних районів.

Щодо Ізюмського напрямку, то противник вів наступ у напрямку населених пунктів Бражківка та Сулигівка, але успіху не мав.

З метою перегрупування військ, ворог здійснює переміщення підрозділів зі складу 35-ї загальновійськової армії східного воєнного округу та 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації у Бєлгородську та Воронезьку області.

Як повідомив 8 квітня CNN начальник розвідки оборони України генерал-майор Кирило Буданов, «вони перегруповуються до міста Ізюм через Бєлгород. Вони рухаються через Бєлгород. Вони отримують додаткові війська в Бєлгороді, щоб компенсувати свої втрати в Україні».
Буданов закликав союзників України надати «справді серйозну» військову підтримку, щоб допомогти їй протистояти наступу росії. За його словами, важка артилерія, зенітно-ракетні системи та бойові літаки необхідні для використання «проти [російських] сухопутних військ».

«Україна потребує дійсно серйозної підтримки у важкому озброєнні, і вона потрібна нам не завтра, вона потрібна вже сьогодні», – сказав він.

Автор: Юлія Гнатченко