Окупанти завдали авіаудару із вертольотів Ка-52 у Харківській області – ХОВА

29.06.2022 11:00 Новини
29 червня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Минулої доби рашисти знову завдавали удари із РСЗВ та обстрілювали ракетами об‘єкти цивільної інфраструктури області. В результаті постраждали Індустріальний, Шевченківський та Слобідський райони в Харкові. Так, через денні обстріли Індустріального району 5 мирних жителів отримали поранення. Там же пошкоджено приватні будинки, господарчі будівлі та складські території.

Близько 23:00 рашисти вдарили по Шевченківському району міста, де унаслідок вибуху в будинку вибило вікна. Одна жінка отримала осколкові поранення та була госпіталізована. Трохи згодом росіяни вдарили по одному з об’єктів інфраструктури Слобідського району, там же виникла пожежа. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Щодо області, то там окупанти обстрілювали Ізюмський, Чугуївський, Харківський та Богодухівський райони. У Печенігах пошкоджені котельня, лікарня, дитячий майданчик, житлові будинки. Крім того, обстрілів з артилерії зазнало село Івашки Золочівської громади. Авіаудар із вертольотів Ка-52 завдали недалеко від села Явірське.

У черговий раз було завдано удар по Циркунах Харківського району, де внаслідок зазначеної події загинули двоє людей: 29-річний та 36-річний чоловіки. Ще одна людина поранена. У Дергачівській громаді двоє поранених.

Голова ХОВА прокоментував і ситуацію на лінії вогню на Харківському напрямку.

«Збройні Сили України відбили штурм і змусили окупантів відійти в районах Дементіївки, Довгалівки та Залиману. Наші захисники тримають позиції, зокрема і на гарячому Ізюмському напрямку», – розповів Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко