Опалювальний сезон: тепло вже подано в лікарні та соціальні об’єкти Харкова

19.10.2022 18:02 Новини
У Харківській області все готове до старту опалювального сезону 2022–2023 років.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, в обласному центрі вже опалюють лікарні та інші соцзаклади, також до подачі тепла готові Чугуїв та Вовчанськ.

 – У Чугуєві опалюємо районну лікарню, розраховуємо, що Чугуїв буде забезпечено теплопостачанням на 100 %. У Вовчанську відновлено газопостачання, готові до роботи усі котельні, які за відсутності газу працюватимуть на альтернативному паливі, – сказав він.

Наразі тривають роботи в Куп’янську та Ізюмі, де ситуація дуже складна через зруйновану інфраструктуру та вивезення окупантами необхідного обладнення.

– Ми готові і до можливих нових ударів ворога. Вживаємо заходів, щоб захистити підстанції та трансформатори. Напрацьована аварійна схема на випадок відключення окремих котелень. Закупили на випадок аварій усе необхідне для тимчасових пунктів обігріву, – розповів начальник ХОВА.

Також Олег Синєгубов підкреслив, що на область чекає складна зима, але влада працює 24 години 7 днів на тиждень, аби забезпечити теплом жителів Харківщини.

Нагадаємо, на звільнених територіях Харківської області продовжують відновлювати функціонування критичної інфраструктури. Поступово в деокупованих населених пунктах починає з’являтися електроенергія, газ та зв’язок.